1. sigarayı bırakmak amacıyla bir süre kullanmak ve zamanı geldiğinde tamamen kurtulmak istediğim cihaz.

    bu konuda bilgili arkadaşların yardımını rica ediyorum.

    cihaz konusu oldukça karmaşık geldiğinden çok fazla derinlere dalmadan eleaf istick pico almaya karar verdim.

    nereden nasıl temin edilir ve likid gibi konularda bilgili arkadaşlar mesaj kutumu şenlendirirse sevinirim.
  2. bu yazının devamı olarak;

    seyir defteri; 895

    Evet, neredeyse iki buçuk yıldır sigara içmiyorum. Macera devam ediyor. Neler oldu, neler olmadı, bir özet geçmek isterim.

    E-sig tüketimim devam ediyor; fakat uzun zamandır makinemi evden çıkarmıyorum. Sadece evde tüketiyorum. Eskisi kadar çok likit gerekmiyor; çünkü daha az içiyorum. Likitimi kendim yapıyorum ve acelem olmadığı için demlenme süresini uzun tutuyorum. Tadına doyulmaz likitler yaptım. Hepsinin reçetesini tutuyorum. e-sig kullanan arkadaşlarla becayiş yapıyoruz. yakın zamanda yeni bir makine alacağım; fakat hep erteliyorum. Demek ki o kadar da acil bir durum değil :)

    hiç mi sigara içmiyorum. açıkçası içiyorum. özellikle arkadaşlarla dışarı çıktığımızda, içerken, sohbetler sırasında bir tane incesinden bir dal yakıyorum. emin olun eskisi gibi içime çekemiyorum. içtikten sonra eskisi gibi bir ayılma, dinçlik ya da kendine gelme durumları olmuyor. aksine durgunlaşıyorum. ağzım çamur gibi oluyor, boğazım ağrıyor ve eve döndüğümüzde her şeyin sigara koktuğunu fark ediyorum. sigara kokusu dayanılmaz bir hal aldı benim için. dumanı için de durum aynı. nefes alamadığımı hissediyorum. sigarayı söndürdükten sonra yenisini canım istemiyor. hele ertesi gün-özellikle sabah uyandığımda-sigara beklentisi olmuyor.

    tüm bu sigara belirtileri de gösteriyor ki vücudumun nikotin direnci kırılmış durumda. artık teknik olarak nikotine ihtiyacım yok. sigara da beni nikotin açısından doyurmuyor. bu durumda içtiğim bir ya da iki dal sigaranın devamı gelmiyor.

    anlaşıldı, sigara artık bir bağımlılık olmaktan çıkmış ve bu duruma vücut da alışmış. peki e-sig macerası ne zaman son bulacak? bunu henüz planlamadım açıkçası; çünkü proje, sigaradan kurtulmaktı. bu projeyi tamamladım. henüz e-sig ile ilgili bir rahatsızlık yaşamadım. ciğerlerim temizlendi. artık rahat rahat nefes alabiliyorum. yemeklerin tadına varıyorum. kan değerlerim normale geldi. kolesterolden kurtuldum. e-sig harcamalarım gün geçtikçe azalıyor; çünkü bahsettiğim gibi kullanım alanımı sınırlıyorum. böylece tüketim azalıyor. bunu da bıracak mıyım? hiç gündeme gelen bir konu değil. bunu da ayrı bir proje olarak değerlendirebilirim sanırım.

    her zaman söylediğim gibi; burada kendi sigaradan kurtulma sürecimi paylaşıyorum. bu maceradan ilham alan ve sigaradan kurtulan onlarca arkadaşım oldu. bu da beni çok mutlu ediyor. kendimi kurtarırken başkalarına da vesile olmak sevindirici. fakat tekrar etmekte fayda var: sigaradan kurtulmak için kullanılacak yöntemler herkeste farklı sonuçlar doğurabilir. benim kullandığım yöntemler sizler için uygun olmayabilir. bunu tespit etmek ve ona göre bir yol izlemek çok önemli. en birinci tavsiyem, öncelikle bir doktor ile görüşüp kan değerleriniz ile ciğerinizin durumunu öğrenmektir. sigarayı bırakma konusundaki yönteminizi de doktorunuzla paylaşın ve dönem dönem doktorunuza görünün ki gelişimi biyolojik olarak takip edebilsin.

    uzun süre sigara içenler için sigaradan kurtulmak büyük bir aşamadır kanımca. bu yüzden bu süreci ciddiye alın. geri dönüşü olmayan bir adım atın. acemice başlayan süreçlerin sonunda kazanan hep sigara olmuştur ve geri dönüşte sigaraya olan bağımlılık daha da kuvvetlenecektir.

    Çekinmeden soracağınız her türlü soruyu elimden geldiğince usanmadan cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.