1. her bireyin donanımında yer alması gereken güncelleme. bir gün her şeyi, her istediğimizi başardığımızda canımız sıkılacak. işte o zaman herkes bağlamasını, gitarını, üflemelisini vurmalısını çıkarıp şarkı, türkü söylemeli.

    bir de şiirim var;

    bağlama, ney, bendir
    bunlarla eğlenen bendir
    abi
  2. enstrüman çalan kişilerin analitik ve sayısal zekalarının gelişme sürecine bizzat şahit oldum. sol ve sağ beyin fonksiyonları enstrüman çalarken kesişir. herhangi bir müzik aleti ile ilgilenen kişiler üzerlerinde daha az stres hissederler. her enstrüman vücudunuzda bir etki yaratır. gitar çalarken parmaklarınız nasırlaşır, ney üflerken diyaframınız genişler, trompet çalarken dudak kaslarınız gelişir vs vs.

    enstrüman çalan youreads yazarları bir araya gelse de güzel bir etkinlik oluştursa iyi olur aslında. trompetimi kapar gelirim.
  3. trumpeter'in de söylediği gibi analitik ve sayısal zekaya gerçekten de faydası vardır ama sosyal olarak bireyin gelişimine katkısı kesinlikle azımsanamaz.
    içine dönük insanların, enstrüman kullanımıyla ve müzik yardımıyla çevresini nasıl tekrardan tanımaya başladıklarını ve çevrenin de bireyi tanımaya başladığını biliyorum.
    daha öncesinde de müzikten uzaktım denilemez ama lisede arkadaşlar ile tartışmalarımı ve sonrasında gitar ile tanıştıktan sonra çevremin bana bakışını ve çevrenin bir anda nasıl değiştiğini gördüm.
    üniversitede bu iş çok daha etkili olur, hem popülerlik sağlar, hem de yeni insanlarla tanışma olasılığım artar derken, doğru insanlarla tanışamazsınız, daha sonrasında yaptığınız işten soğursunuz ya da doğru insanlarla tanışırsınız da fırsat olmaz ya, bende bu durum, enstrumana veya müziğe belli bir açıdan küsme olarak yansıdı.
    sonra ben de o gelişen zekaları derslere yönlendirdim.
    ama, demiş olduğum gibi, bir fayda var.
  4. hiçbir zaman yapmadığım ve nedense çok istediğim halde öğrenmek için zaman ayırmadığım bir eylem. öğreneceğim ilk enstrüman çello'dur.