1. bugün hayatını kaybeden çok değerli anayasa hukuku profesörü, yök eski başkanı.
    böyle değerli isimler vefatı ile hatırlanırken akademik anlamda yarısı kadar bile değeri olmayan isimlerin her gün ekranlarda hukuk anlattığını iddia etmesi çok üzücü.

    !---- spoiler ----!

    2004 yılında cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer tarafından türkiye cumhuriyeti liyakat nişanı ile ödüllendirildi. eylül 2004'te de fransa cumhuriyeti tarafından légion d'honneur (fransa devleti onur lejyonu nişanı'nın en üst derecesi olan "commandeur" (büyük şövalye) rütbesine layık görüldü. fakat aldığı bu nişanı, fransa ulusal meclisi'nin ermeni soykırımı inkar yasası'nı kabul etmesinden dolayı, fransa büyükelçiliği aracılığı ile iade etti.

    !---- spoiler ----!
  2. 2007 türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında 367 krizi çıkartan kesimden bir hukukçu.

    bu beyefendilerin yorumuna göre cb seçimi oylamalarında en az 367 vekil katılması gerekiyordu, aksi hâlde sonucun geçersiz olacaktı. böylece tbmm’deki sandalye sayısı 352 olan akp, tek başına kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçemeyecekti. (mhp de boykot ediyordu, oylamalara katılmıyordu)

    adeta bir şark kurnazlığına imza atan dönemin kemalistleri, yaklaşık 4 ay boyunca cumhurbaşkanı seçimini engellemiş ve akp’nin eline bol bol koz vermişlerdir. aynı dönemde (27 nisan 2007) genelkurmay başkanı yaşar büyükanıt imzasıyla e-muhtıra olarak bilinen bildiri paylaşılmış ve akp’nin eline ikinci bir koz verilmiştir.

    sonunda ne oldu derseniz, mhp elbette akp’ye yardım ederek boykotu sona erdirdi ve toplantılara katıldı. 367 şartı doğal olarak sağlanmış oldu. abdullah gül de ikinci turda salt çoğunluğu alarak cumhurbaşkanı seçildi.

    evet akademik hayatı veya yök üyeliği başarılıdır, ancak 2007’deki bu rolü de mümkünse unutulmamalı. siyasal islâm bu kişiler sayesinde güçlendi. dedem sayesinde değil.