1. niye ağlamasınlar?
    ağlasınlar bence!
    kadınların öldürüldüğü, yaralandığı, incitildiği, hakarete uğradığı, küçük yaşta gelin edildiği, horlandığı, buna rağmen erkeklerin elleri öptürülerek barışın aile içinde olur böyle şeyler dendiği ve incinen ruhunun ve gururunun hiçe sayıldığı bir toplumda, erkekler ağlasın! lütfen ağlasın!

    ağlasın bence!

    sadece anlaşılmak isteyen, durup dinlenilmek isteyen karanfil yürekli zambaktan kızları ağlatan erkekler; hele siz hiç durmadan ağlayın bence.

    yitirdiğiniz değerlerin farkına varmayan akılsız aklınız fark eder mi bilmiyorum ama en çok da siz ağlayın!

    ağladıkça bozkırlar yeşerir mi dersiniz?
  2. hiç utanmadan, sıkılmadan, özlemini ve üzüntüsünü sizin için ulu orta yerde göstermekten çekinmeyen adamlara iyi davranınız. belki o yüzden o'nun yüzünden diyorum bazen, duygularımı saklamaktan hiç zul duymadım ben. insanın babası, duygularını rahatça gösterebiliyorsa şayet çocukları da göstermekten çekinmiyormuş. ve ilk o'nda gördüm ben, "erkekler de ağlarmış".
  3. ağlarız ama ulu orta değil yalnızken kimse yokken ya da en sevdiğimizin yanında.
  4. 2008 yılından beri ağlamıyorum. kendime söz verdim.
  5. toplumda erkek mantık, kadın duygusallık; erkek güç, kadın güzellik ile anılır. bu bağlamda topluma uygun olanı erkeğin ağlamamasıdır, lakin ki öyle değildir.
  6. öyle ağlarız ki kadın görse canından can gider. erkeklerde kadınlar kadar ağlar aslında ama hep içine döker gözyaşlarını ata'dan ne gördüysek o oldu bizde biliniz ki duygular dışa vurmadan da belli olur.
  7. erkeklerde ağlar ama, öyle her acıda değil, son raddede ağlar. onuda kimsenin yanında yapmaz, yalnızken yapar. erkek dik durur, güçlü durur ki, diğerlerine destek olsun.
  8. bu sozun zihniyeti bariz bir şekilde ayırt edilebilecek ortak özelliklere sahip oluyor, erkekler ağlamaz klisesi kadın erkek eşitsizliğine sebep olanların ehillestirilirken sık sık duydukları bir sözdür.
  9. aglamanin cinsiyeti olmaz kalbi olan her insan aglar ama kadinlar daha hasas yaklasir olaylara erkeklere nazaran ve isin sonunda dokulur gozyaslari .. erkeklerin aglamasi biz kadinlara daha cok dokunur cunku onlarin en savunmasiz anlarinda cikar o gozyaslari dayanilmaz olur o anlar
    dipnot= ağlamak güzeldir ve son derece de iyidir diyen uzm.psk. gamze eser, ruhsal arınmanın en saf hali olan ağlamaktan çekinmeyin diyor.
    belit