1. gözyaşları içindeki bir erkek neden telaşlandırır bizi? ağlayan, bir kadını, günlük hayatımızın sıradışı ama duygulu ve acıklı bir parçası olarak görebilir, içtenlik ve sevgiyle benimseriz onu. ağlayan bir erkek ise çaresizlikle doldurur içimizi. tıpkı dünyanın sonuna gelir gibi ya yapılabilecek şeylerin sonuna gelmiştir bu adam -bir sevdiğinin ölümünde olduğu gibi ya da dünyasında bizimkiyle uyumaya bir yan vardır huzursuz edici, dehşet verici bir yan. yüz dediğimiz ve tanıdığımızı sandığımız haritada hiç tanımadığımız bir ülkeye rastgelmenin şaşkınlığını ve dehşetini hepimiz biliriz.

    orhan pamuk // kara kitap -cellat ve ağlayan yüz adlı bölüm.
  2. ya yalnızken ağlıyorum ya da sevgilimin yanında.

    hayat bazen çok yoruyor, gelecek kaygıysıydı, oydu, buydu derken deşarj oluyor insan ağlayınca. yalnızken de sevgilimleyken de kendimi toplumdan soyutlanmış hissettiğimden sadece bu anlarda ağlayabiliyorum sanırım. nasıl derseniz, zaten yalnızken yalnızsındır, etrafında sadece 'sen' varsındır. sevgilimleyken de kendimi sadece ona odakladığımdan çevre umrumda olmuyor sanırım.
    bu arada çok seviyorum be, bazen öyle bir gülümseyip bakıyor ki tatlı tatlı mutluluktan bile gözlerim doluyor durduk yere karşısında, güzelim benim :)
  3. cevap olarak söyle başlamak istiyorum.
    ozancığım

    devamında:
    neden ağlamasın arkadaşlar. göz pınarlarımı kuru erkeklerin,duyguları mı yok??
    kaldı ki böyle bir yük kimsenin sırtına yüklenmemeli.
    ağlamak insanların rahatlamasını sağlar,duygusal olarak rahatlatır,neşesini bile yerine getirir.

    ağlayın arkadaşlar. erkekler,kadınlar ,transgenderlar herkes ağlasın. bunu bu kadar büyütmeyin.
  4. agliyolarmis ilk defa sahit oldum gecenlerde
    bir odunun aglamasi gercekten sasirtti beni.
  5. erkekler, kadınlar bir kıyaslama yapmadan söylemek gerekirse,insanlar bu hayyatta samimi ise ağlamanın amına korlar. bi' hocam vardı, zamanında sohbet ederken hep derdi; "bu hayatta hep samimi ol,orospu da olsan pezevenkte olsan,samimi ol!"

    samimi olan insan ağlar. hemde dersiniz ya hani ne la buna ağlanır mı. aha na ona ağlar. niye biliyon mu ? çünkü samimidir.
  6. ağlamak kalbin arınmasıdır, birikmiş acıların, ağır yalnızlıktan bunalan ruhun bağımsızlığını kazanmasıdır. ağlamak cinsiyete indirgenemeyecek, sorgulanamayacak kutsal bir eylemdir. kalıplaşmış erkek modelinin en kötü yanıdır "erkek adam ağlamaz" yargısı. hayır efendim erkek adam ağlamaz diye bir şey yoktur bal gibi de ağlar.
  7. ağlayabilir ama hiç ağlayan erkek görmedim. bir erkek yanımda ağlasa daha önce hiç görmediğimden bayağı bi afallarım herhalde, teselli etmek güçleşir. bir erkeğin ağlaması bir kadının ağlamasından çok daha gerçektir. bu da olası teselli çabalarımı güçleştirir.
  8. deli gibi ağlarım ama genelde yalnızken.
  9. bunu diyen kişinin galatasaray'ın 2006 şampiyonluğundan haberi yoktur.
    eale