1. başarısız argümanlarla aksi iddia edilmeye çalışılan soykırım girişimidir.
    basit cevaplarla da savuşturulabilir:
    -van'da ermeni çeteleri vardı da, kayseri'deki edirne'deki ermenilerin ne suçu vardı be adam? diye sorulabilir mesela?
    -ittihat ve terakki'nin 1913 başarısız rum tehciri denemesini sorarlar mesela adama
    -neden aynı topraklar içinde bir tehcir girişimi içinde bulundunuz diye de sorabilirler
    -senin neyine osmanlı onu da anlamadım da denilebilir.

    liste uzar gider. asıl mesele şudur. balkan savaşlarına kadar osmanlıcı politika izleyen ittihat ve terakki'nin türkçülük fikrine yönelerek milli bir burjuva sınıfı yaratma amacıdır.

    başarıya ulaşmış mıdır? evet ulaşmıştır. anadolu kaplanları dediğimiz olgu nasıl oluştu sanıyorsunuz?

    özellikle bu konuyla ilgili (bkz: the cut) filmini izlemelisiniz. bununla birlikte hem ermenistan da hem türkiye'de deliler gibi eleştirilen (bkz: ararat) başarılı bir yapımdır. ayrıca, sürgüne gönderilen ermenilerin günümüz türkiye coğrafyasındaki yerlerini görmek ve biraz olsun kendinizi / bu konuyu tartışmaya açmak isterseniz (bkz: ermeni soykırımı ve toplumsal hafıza) kitabını birazcık kurcalamanız da fayda var.
    kenef
  2. gerceklesip gerceklesmediginden bagimsiz olarak söylüyorum, avrupa'da olduguna dair inanis tamdir. bu konu ile ilgili tartismalar veya sohbet, soykirimin olup olmadigi hakkinda degil, bunun neden oldugu ve günümüze yansimalarinin ne oldugu hakkindadir. türkiye'de bu konunun neden soykirim olarak kabul edilmedigini acikladigim bir cok farkli milletten insan oldukca sasirmislardi. hatta, lisede aldigim bir tarihte soykirimin neden yalan oldugu konusunda bir sunum hazirlamam gerektigini söyledigim ingiliz vatandas, bu konunun bu sekilde ders kitaplarinda yer almasina inanamamisti.

    bu konuda tam bir görüsüm olmadigi icin ise kendime kiziyorum ama egitim hayatimda hicbir zaman iki tarafin da görüslerini okuyabildigim bir dersim ya da bu konuyu tarafsiz bakis acisiyla anlatacak bir ögretmenim olmadi. basarisiz, insanlik disi bir techir oldugu asikar. ama gönül rahatligiyla "bu bir soykirimdir!" demek icin de bir seyler hala eksik gibi geliyor kendi acimdan.
  3. konuyla ilgili ermeni kaynaklarini incelemek gereken onerme.
    (bkz: tasnak partisi'nin yapacagi bir sey yok (1923 parti konferansi'na rapor) - ovanes kacaznuni (ermenistan'in ilk basbakani))
    kaynak yayinlari'ndan cikan bu kitabi okumanizi, tasnaklarin neden ruslarin yaninda osmanliya karsi hareket ettiklerini, bundan pismanliklarini ovanes kacaznuni'nin parti konferansinda nasil dile getirdigini goreceksiniz. evet hem de ermenilerin kendi agzindan..
  4. vardır ya da yoktur ben ikisini de kabul etmiyorum. bu olaya kesinlikle ve kesinlikle, dönemin politik olaylarını düşünerek ve dönemin osmanlısını inceleyerek bakmak gerek.

    dönemi incelersek, osmanlı onlarca devletle savaşmış, belki de ingiltereden sonra dünyada en çok savaşan ülke olmuş. tabi osmanlı elinden geldiğince savaşarak, asla pes etmeden toprakları, ülkesini kurtarmaya çalışmış. ingilizleri bilirsiniz, her türlü dalavereyi ve yöntemi kullanırlar, yeri geldiğinde de topraklardan çekilirler ama yararlanmayı bırakmazlar. amaçları osmanlıdaki gibi toprak değil çıkardır. onbinlerce askerle milyonları kontrol ederler. neyse konu bu değil.

    osmanlı o dönemde balkanlarda, arap bölgelerinde, anadoluda kısacası her yerde savaşmış. hele balkanları tutmayı çok istemiştir, çünkü orası anadolu kadar türkleşmiş ve anavatan olmuştur. şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. yunanlar da kendilerine katliam olduğunu söylüyorlar. aynı zamanda bizler de kurtuluş savaşında yunanların anadoluda katliam yaptığını biliyoruz. peki neden bunlar dünyanın gündemine oturmuyor da "ermeni soykırımı" lafını herkes dillendiriyor? çünkü ermeniler ve yahudiler osmanlıda diğer azınlıklardan farklı. ticarete hakim olmuşlar, ayrıca güçlüler ve dolayısıyla osmanlıdaki padişahın yanağından makas bile alırlar. evet para kimdeyse süleyman odur. bunu unutmayın lütfen.

    şimdi osmanlının bir de büyük düşmanı var, ruslar. ruslar gelip gidip doğudan batıdan anadoluya saldırmışlar. doğudan girmişler tabi, batıdan ise ingilizler osmanlıyı kolladığı için girememişler. şimdi, doğuda ruslar her girdiğinde katliam yaptı. fakat bunu da kimse konuşmuyor. çünkü önemli değil.

    bu soykırımı savunanlar, türklerin bilmem 500 milyon ermeniyi, işinde gücünde gariban , sevgi pıtırcıkları oldukları halde öldürdüklerini söylüyorlar, ağlıyorlar. ermeniler, ruslar her girdiğinde maşa olmuş^:şimdi de biliyorsunuz başka maşalar var malum^, üstüne üstlük sürekli anadoluda çeteleşerek^:yine günümüzdeki maşayı hatırlatıyor^ her yeri yağmalayıp, katletmişler. bunun kanıtını sormayın, doğu karadenizde yaşlılar sizi döve döve anlatırlar yaşadıklarını. çünkü hala acısını çekenler var. tıpkı isviçredeki "heidi" mağdurları gibi.

    dünyada tüm devletler bu "katliam"ın olduğunu belirtiyor. siyasi sınırlara bakarsak ermenistan, bizim azerbaycan ile aramızda tampon. eğer ermenileri tamamen yoketseydik, azer petrollerine ulaşarak (ki bu petroller için naziler bile savaşmıştır) çok güçlü bir konuma gelebilirdik. bu yüzden oradaki ermenistan maşasına tüm devletler destek çıkıyor. buna saçma diyebilirsiniz, fakat türklerin en önemli jeopolitik sıkıntısı, 200 yıldır doğu sorunu. sırf bu sorunu halledemediğimizden balkanları da, suriye taraflarını da kollayamadık ve kaybettik. sırf bu sorun yüzünden güçlü olamadığımıza inanmayanlar, tabi çözülmüş halini göremediğimizden inanmıyorlar. buna bir şey demiyorum. satrançta kale önemli gözükür, korumak için efor sarfedersiniz. fakat bir bakmışsınız kaleyi koruyayım derken vezir gitmiş. işte siyasi oyunlar da böyle. boktan bir doğu sorunu (zamanında ermeni, şimdi kürt sorunu) yüzünden uğraşıp durursunuz.

    ermenilerin yahudiler gibi medyatik gücü, abd deki localarının baskıları malum bilinir. israilin filistinde yaptığına koskoca dünya seyirci kalıyorsa, "orası yahudilerin anavatanı, öldürüyorlar helal hoş olsun" diyorlarsa daha ne denebilir. aynı ermenilerin "anadolu bizim anavatanımız" diyerek girişip anadoluyu yağmalamaları, dış güçlerden destek alıp özerk devlet kurmaya çalışmaları, işler ters gidip ihtilal olunca, ruslar pasifize olup, kuvayımilliye den küsküyü yemeleri, işte bunlar maalesef sevgi pıtırcığı ermenilerin israil gibi "haklı" bir devlet kurmalarını engellemiştir. fırsat olsa hazar denizine döküleceklerken gene götü kurtarmış, zırlamaya başlamışlardır. kusura bakmayın tarafsız yazmaya çalıştığım halde gerçekler budur. tabi soykırım iddialarını sadece türk yönünden eleştirmeyeceğim. aşağıda ermeni tarafını da haklı çıkaran yazı kısmı olacak.

    işte her şey ermenilerin lehine. medyatik güç, küresel lobi, jeopolitik önem ve türkiyenin boklu ortadoğudaki atsan atılmaz satsan satılmaz toprakları. zaten düşünün kim türkiyeye atarlanıp da küsküyü almış? mozambik tutup "ermeni soykırımı var" dese sanki türkiye ne yaptırım uygulayabilecek? tüm dünyanın savunduğu, herhalde nazi katliamıyla birlikte tek katliam budur. çok büyük bir komedi bence.

    aynı küresel medya, yunanlar "megali idea" yı gerçekleştirmek için türkiyeye girince gık demez. bir fikri herkes destekliyorsa cinlik arayacaksın.

    şimdi gelelim ermenileri haklı çıkaran taraflara. ittihat ve terakki, bizim halkımız pek bilmese de resmen osmanlının nazi partisidir. talat paşanın ermeni soykımına imza attığı, tüm ermenileri yok etmek istediği malum gerçek. ama uğraşacak gücü kalmamış osmanlı da, yollaya yollaya kürtleri salıyor ermenilerin başına. sürebildiğini sürüyor doğu anadoludan, kürtler zaten elinde güç varken ermenilerin yanağını da okşamıyor, savaş durumunda gücü olan, başıboş kalan kürt süvariler istediği haltı yemiştir oralarda.

    ama bence burada sorulması gereken sorular şunlardır:

    neden osmanlı güçlüyken ermeniler işinde gücünde, osmanlı çökerken hain oldular?
    neden vikipedi de bile "israilin anlı şanlı muhteşem kurtuluşu" ve "ermenilere cennet verilsin çünkü çok kötü soykırdırdılar" şeklinde yazılar var.

    ve son olarak beslediğiniz kaplan, siz kilitlemeyi unuttuğunuzda kafesten kaçıp birini parçalamış, size saldırıyor. elinizde çift kırma varsa "gel yavrum gel güzelim" mi dersiniz, yoksa beynini mikrodalgaya konmuş yumurta gibi patlatır mısınız?
  5. türk milletinin, o dönemde nüfusun %10'undan fazlasına tekabül eden üretici ve sanatkar ermeni halkının malına çökmesi ve yurtlarından etmesi olayıdır.