1. Birkaç yıl önce, yarım günübirlik görebildiğim kadarıyla, huzurlu ve genç bir şehir. Sazova Parkı Ankara'lılar için ilk bakışta "eyvah Melih Gökçek buraya da mı bulaşmış :/" duygusu yaşatsa da yerleşim, düzen ve park olarak daha anlamlı ve başarılı. bir de müşteri sirkülasyonu açısından değme fast food zincirlerini geride bırakan, küçük ama samimi bir çiğ börekçide atıştırmıştık, pek bir lezzetliydi :)
  2. doğduğum şehir.. arada kacamak yapsam da, eskisi gibi haz veremeyen bir şehir. ayrıca siz bilmezsiniz eskişehirin o porsuk çayını, yanından geçerken neler çekildiğini. şimdiler de kum plaj.. hey gidi günler hey..
  3. ankaraya yakınlığı ayrı bir güzelliğidir.
    cakal
  4. eskişehir'de enteresan bir -ler -lar takısı hastalığı var. doktorlar caddesi, bağlar geçidi, haller bölgesi, adalar, yediler parkı, sıcak sular, 71 evler mahallesi, yenibağlar benim ilk hatırlayabildiklerim. çoğulculuğu benimsemekle ilgilidir belki de. o yüzden yaşanacak tek orta anadolu kentidir.
  5. iç anadolu'dan ziyade bir trakya şehri gibidir. insanlar rahat, hoşgörülü en önemlisi de cehape'li :) zaten seçim sonuçlarında sarılar içinde tek başına kalmış o kırmızı şehir hemen göze çarpar. :) bunda balkan göçmeni nüfusun etkisi var sanırım.

    eskişehirli birkaç arkadaşım oldu. "burada adalar var çok güzel, porsuk'ta adalar'a gideriz..." falan diyorlardı sürekli. ben de haliç'teki ufak adacıklar gibi bir şey hayal ediyordum. gittim bir gün, dedim hadi adalar'a gidelim. gittik ada mada yok. niye adalar diye isim koymuşlar hala anlamam. çok büyük hayal kırıklığı oldu.
  6. aklima hep ali ismail korkmaz'i getirir.
  7. kapı komşum olan şehir. bir kütahyalı olarak gıpta ile izlediğim ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. üniversite yıllarında tanıştığım eskişehirli eskişehirsporlu arkadaşlarım sayesinde sözde büyük takım taraftarlığını bırakıp kütahyasporlu oldum. şehirlerine duydukları tutkuya ayrı bir hayranlığım var.
  8. 19-21 mayıs tarihleri arasında otel, hostel, airbnb evleri (garsoniyerleri saymazsak) dahil kalınabilecek her yer dolmuş, turizm krizi muhabbetleri dönerken bu kadar patlama yapması şok etkisi yaratmış anlaşılan turistik şehir.

    bir tane bile otel hostelde yer yok öğretmen evi uygulama oteli her yer dolu. bu kadar yer bulamadığım başka zaman hatırlamıyorum.
  9. her geçen gün boktanlaşan çok sevdiğim memleketim. doğudan kürtlerin ve suriyeli göçmenlerin istilasına uğramış. koca şehri kendilerine benzetmişler. insan üzülüyor.
  10. ankara'nın batısında bulunan, "öğrenci şehri" unvanını çoktan almış ve eses'iyle tanınan iç anadolu bölgesindeki şehirdir.