1. öncelikle eskişehir ve "adalar" sorununa çözüm için adalar. gerçi benim bildiğim porsuk çayı ıslah edilmeden önce o bölgede bir kaç adacık oluşturduğu için bu adın verildiği ama wiki'ye güvenelim bakalım.
  2. içinden akarsu geçen, bu akarsu üzerinde tekne gezintisi yapabileceğiniz ana caddeleri güzel ama ara sokakları da bir o kadar bakımsız bir şehirdir. futbol takımını bu kadar çok seven başka bir şehir henüz görmedim, dolmuşçusundan simitçisine herkes şehrin takımına hayran ve takıma büyük destek var. kışları acımazı bir soğuk yaşanıyor arabanın mazotunun donmasını ilk defa bu şehirde gördüm. barlar sokağı şehrin tam ortasında ve çok renkli. odunpazarı evleri görülmeye değer tarihi yapılar barındırıyor. yiyecek konusuna gelince bir tatar yemeği olan çi börek meşhur (çiğ değil çi). eskişehirde farklı kökenlerde birlikte yaşayan birçok halk var, bunlar kafkas göçmenleri (karaçay), kırım tatar göçmenleri, bulgaristan göçmenleri gibi. şehrin yerli halkına manav denilen bir şehir, bu tabiri de ilk defa eskişehir de duydum. özetle denize bir kıyısı olmamasına rağmen eskişehir adeta bir ege kasabası kadar renkli ve yaşanası bir iç anadolu şehridir. hızlı tren ile ankara 1,5 saat, pendik 2 saat mesafededir.
  3. insanlarının mutlu olduğunu düşündüğüm şehir. iki kez gezmek için gidip, bir kaç gece kaldım. vakit geçirmek, yüreyerek dolaşmanın çok keyifli olduğu şehirdir. iş teklifi gelse kabul edebileceğim, yaşayabileceğimi düşündüğüm huzurlu şehir.
  4. antalyada yaşıyorum, ama her yaz gideriz ailemle eskişehire. hallerin ordan bi haftalığına evimizi de kiralarız. mis gibi bir şehirdir, benim için türkiyenin en güzel şehirlerindendir. sazova parkı, bal mumu müzesi, odunpazarı... gidip görülmesi, tadılması gereken bir şehir.
  5. türkiye'nin bence en güzel şehridir. 4 yıl bu güzel şehirde doya doya yaşadıktan sonra gel görki şimdi türkiye'nin en kötü şehrinde yaşıyorum (bkz: ankara) muhtemelen benim gibi bir çok genç yousere unutamayacağı şeyler yaşatmıştır.
    son olarak (bkz: es es es ki ki ki)
  6. belediye başkanı sanatçı ve profesör^:yılmaz büyükerşen^ olan şehir. bal mumu müzesindeki eserlerin çoğunun bu adam^:adam gibi adam^ tarafından yapıldığını öğrenince bir ayrı değer verdim.
  7. uçak sesi, tren sesi ve karga sesi.. ve ayrıca:

    havası: kışın çok soğuk, kar yağarken bile ayaz. yazın çok sıcak.rüzgarı kuru.
    suyu: içilmez yemeğe konmaz duş alırken bile daha çok kirlenir insan sanki.
    çamuru: yıka yıka çıkmaz paçadan yağlı mı killi mi ne?
  8. yorumları okuyunca ne kadar özlediğimi farkettim. kolay değil dört sene kaldım, çok alışmıştım. çok güzel günlerim oldu. şimdi sadece tekrardan ulaşma istediği.
    hayırlısı belki bir gün yine görüşürüz güzel şehir.
    ozumm
  9. istanbul'dan kaçmak için ideal şehirlerde. iki üç günde gezilebilecek her yerini gezebilirsiniz. mobil iett benzeri bir mobil uygulaması olsa tadından yenmezdi. bir diğer sorun da gezilebilecek bir çok yer saat on'da açılıp 5, 5 buçuk gibi kapanıyor yahu, iyi planlamak lazım.
  10. güzeldir. gezmeye kafa dağıtmaya gitmek için iyi bir alternatiftir göreceli olarak ucuzluğu, insana kendini türkiye dışında hissettiren hizmetleriyle belediye hizmeti gezilecek yerleri gitmeye görmeye değerdir. ama eğer arabayla transit geçiş yapılıyorsa o çevre yolu aşırı sıkar 70 hız sınırı ile bir türlü bitmez tam eee yeter be diyip az gaza dokununca karşıda eds kameralarını görürsünüz. yarım saat boyunca insanı bayar.
    wtf