1. Edit: arada güzel şeylerde oluyor ülkede ;
    http://www.ensonhaber.com/suriyeli-cocugu-yere-firlatan-adam-pismanim-2016-03-11.html

    Yorum yapamadan aktarıyorum. Ne dersem az kalıcak.

    http://youtu.be/YigjXbGmFQI

    -----------------------------------
    İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada da büyük tepki çeken görüntüye yorum yağdı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdiğini söyledi.
    Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.
    --------------------------
    Olay anında orada bulunan ve hemen müdahale ederek çocuğa saldıran adamı köşeye sıkıştırdıklarını anlatan Kemeraltı esnafı, o anları şöyle anlattı:
    “Dükkanda müşteriye bakıyorduk. Çocuğun fırladığını gördük, arkasından bir adam geldi. Bir anda çocuğu kavradığı gibi çocuğu havaya kaldırıp yere çaktı. Sonra bütün esnaflar burada toplandık ve adamı köşede yakaladık. Linç edilecekti, burada esnaflık yaptığı için kurtuldu. Adam bisikletle gidiyormuş, çocuk bisikletin selesini tutmuş. Başka bir sebep yok. Ne olursa olsun çocuk, hırsızlık bile yapsa çocuğa o şekilde vurmaya hakkı yok.
    -----------------------
  2. çapraz çantalı tombul abinin olaya müdahalesine hayran kalmamak elde değil. bu iddaa bayi önünde takılan işçi emeklisi tipli güzel dayı, eğer böyle bir tepki vermeseydi, seslere gelen diğer esnaflar hemen üşüşemeyecek ve muhtemelen saldıran açgözlü esnaf parçası işten yakasını daha rahat kurtaracaktı. gereksiz humanizme gerek yok. suç da işlese 6-7 yaşlarında bir çocuğa bunu yapabilen bir organizmanın envanterinde ne tip potansiyel vahşiliklerin olduğunu tahmin bile edemeyiz.
  3. zangief'i hatırlatmıştır. avrupa'dan parasını alıyorsan, dadılığın hakkını vereceksin. öyle aç kapıyı, sal beş milyon mülteciyi sokağa olmuyormuş işte. akkoyunlu ibibikler seviniyordu sünni konsantrasyonumuz arttı diye. ama ilk smackdown videosu da yine kendilerinden geldi. hadi hayırlısı. iki seneye toprak da isterler.

    peşin edit: adam tam bir ruh hastası. orası tamam. ama realite şu. bu tür yakınlaşmalar artarak devam edecektir. çünkü aç ve kaybedecek birşeyi kalmamış adam suça ve şiddete yönelecek. gettolaşacak. ev sahiplerinin canı sıkılmaya başlayacak. bunlar ben yazıyorum diye değil, eşyanın tabiatı gereği olacak.
  4. insan olmak kolay degil, insanliktan cikmak ise cok kolay. degil ufacik cocuga, kendinden gucsuze bile bunu nasil yapmayi dusunebilir kendine insan diyen kisi. tek umutlandiran cevredekilerin gosterdigi tepki.

    insan gorunumlu fakat hayvanliktan bile nasibini almamis mahlukatin insanin cigerini yakan hareketi.
  5. şöyle videolar koymayın ya. çocuk sahibi biri olarak aklım almıyor böyle bir nefreti. biz ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk?
  6. vicdan yoksunu şahsiyetin davranış biçimi. ne zaman düzeleceğiz, insanlık kavramlarını ne zaman benimsemiş bir toplum olacağız çok merak ediyorum.

    ayrıca umarım başına benzeri ama daha beteri gelir de anlar o zaman belki nasıl oluyormuş...
    ozumm
  7. öncelikle şunu belirteyim sebebi ne olursa olsun meşrulaştırılamayacak eylemdir. fakat özellikle sokakları işyeri edinmiş bir adam emin olun sokakları bizden iyi biliyordur. demek istediğim suriyelilerle ne yaşadığını bilmiyorum ama muhtemelen haklı bir öfkenin yanlış şekilde dışavurumudur. bu da maalesef cehaletin işidir.
  8. olay mahalinde olsaydım tepkim çok sert olurdu.
    olmaması gerekendir. eğer oluyorsa misli ile tepki gösterilmesi gerekendir
    engel