1. para harcayacaksınız. özellikle veteriner masrafları için. sokakta aşı mı olacaktı, ne bulduysa onu yiyecekti zaten, kendi kendine iyileşir kafasındaysanız hiç bulaşmayın.
  2. öncelikle bilinmesi gereken şey "hayvan sahibi" olmayacağınızdır. zira hayvana yaklaşımınızı bu kalıp belirleyecektir.

    1- sabırlı olunması gerektiği. belki defalarca balkondan atlayacak çılgın bir kediniz, belki de çişi geldiği halde dışarı çıkarmadığınız için evdeki ufak tefek eşyalarınızı parçalayacak bir köpeğiniz olacak. size düşen sabretmek ve yardımcı olmaktır.

    2- asgari ilgi. ibadet gibi; yoğun ve günlük olanı değil, az da olsa sürekli olanı makbuldür. evdeki varlığına alıştığınızda belki akşamdan akşama farkedeceğiniz dostunuzu bıktırana kadar sevin, ilgi gösterin.

    3- sağlık. bunu ikinci maddeye de dahil edebiliriz. dışkısını, salyasını, iştahını ve bakışlarını olabildiğince sık ve dikkatli bir şekilde kontrol edin.

    4- cezalandırmak. özellikle kedilerde cezalandırmak düşünüldüğü gibi işe yarayan bir yola getirme yöntemi değildir. çoğu kez ters teper ve daha huysuz bir ev arkadaşı edinmiş olursunuz. en makul yöntem; uzak durmasını istediğiniz şeyi unutturmaktır.
  3. kedi veya köpek sahibi olunacaksa ekinokok için mutlaka aşılanmalı ve çiğ et kesinlikle yedirilmemeli. karaciğer ve akciğerinizde kist hidatik denen bela kistler yüzünden bir dizi ameliyat olmak istemiyorsanız tabii ki.