• youreads puanı (10.00)


  1. Video 13.7 milyar yıllık tarihi olan evreni 10 dakikaya sıkıştırmış. Videonun başında, videoda geçen her bir saniyenin 22 milyon yıla denk geldiği söyleniyor. Ve geri sayımla o büyük olay gerçekleşiyor: büyük patlama. Öncesinde zaman ve maddenin olmadığını düşündüğümüz ve o andaki diziksel kanunları hala daha çözemediğimiz o muhteşem an. Videonun devamını anlatmayayım. Çünkü tam bir görsel şölen. Oturup doya doya izlemelisiniz.

    Çocukluğundan beri uzaya çok büyük ilgim vardır. 2. Sınıfa giderken ansiklopedilerden gezegenleri araştırırdım. Uzaya giden bir astronot olduğumla ilgili bir hikaye bile yazmışım küçükken. Hala daha en büyük hayallerimden biri bir uzay çalışmasında yer almak. Ve en büyük tutkularımdan biri de uzay ve astrofizik. Bu video beni bu akşam öylesine etkiledi ki geledek olanlarımı yeniden şekillendirmeyi düşünmeye başladım.

    Videonun yalnızca son saniyesinde ortaya çıkan bizler, artık yuvamızdan ayrılmaya başlıyoruz. Sonumuz ne olacak bilmesek de her yavru gibi bizim de yuvadan uçup gitme zamanımız geldi gibi. Ya yuvamızdan dışarıda bizden güçlülere yem olacağız ya da hayatta kalıp sonsuz sayıda senaryodan birini yaşayacağız. Umarım bekleyip görebileceğimiz kadar yakın zamanda olur her ne olacaksa. Çünkü bu sonsuz evrende bu küçük noktada doğup ölmek hiç de ilginç olmayan bir son olur.

    Edit: neden bilmiyorum video başlıkta gözükmüyor. Şöyle link olarak vereyim.
    jimi