• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.83)
ezel
ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. askerlik dönüşü sevgilisi eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. hapisteyken tanıştığı ramiz dayı, ikinci babası olur.

ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası ezel'e dönüşür. hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için eyşan'ın, en iyi arkadaşı cengiz'in ve abisi bildiği ali’nin peşine düşer... aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken, her biri intikamdan beslenir...


  1. senaryonun en sağlam olduğu yerli dizilerden birisiydi. oyunculuklar ve diyaloglar sırıtmıyordu (tamam tamam, istisnalar hariç).

    dayısı, ezel'i, eyşan'ı falan filan hepsi hikaye. bu dizide bir tefo vardı. ah, bu dizide bir tefo vardı. sarp akkaya hepimizi mahvetmişti.

    çok kişisel bir yorum oldu bu; ama tefo alemin kralıdır. olsun o kadar.
  2. açık ara en iyi türk dizisi olduğunu düşünüyorum. kurgusu, kadrosu, oyunculuklar, hikaye hepsi çok güzeldi.

    ayrıca youtube'da sadece ramiz dayı'nın hikayeleri montajlanarak bambaşka bir dizi haline getirilmiş. kaldı ki bu çalışma dizinin kendisinden de güzel olmuş.
    abi
  3. en başarılı türk dizilerinden biri olduğunu düşünüyorum.

    tabi bunda kesinlikle oyuncu kadrosunun etkisi büyük. bkz: tuncel kurtiz, kenan imirzalıoğlu, haluk bilginer vs.
    sadece ramiz dayının hikayeleri bile diziden ayrı dinlenmeye değer. ama çekim hataları çok fazla. mesela 97deki flashbacklerde 2001 model bir araba vardı.
    kup
  4. meşhur bir sahnesinde eleman dayı manavın önündeyken yanına gider ve elini bir meyveye atar dayı "o yaramaz" der. sonra aralarında çiçek abbas'tan bozma bir sürtüşme yaşanır. sahnenin devamında dayı atar yapmak maksatlı vecizesini patlatır "bilemem kardeş, meyvayı soymadan içinden ne çıkıcak bilemem" der. bunu söylerken de önce bir kaşını sonra diğer kaşını kaldırır. ulan madem soymadan ne çıkacağını bilmiyorsun, neden adamın elini attığı portakalı "o yaramaz" diye ezikliyorsun. ben çok üzüldüm o portakala.
  5. sene 1971 dayı istanbul'a adım atar. sadece ramiz karaeskiyi canlandıran ufuk bayraktarı izleyin. farkı hissedin
  6. sırf tuncel kurtiz için başlayacağım ilk türk dizisi
  7. slogan: "ihanet onları ayırdı, intikam birleştirecek"

    izlerken nefesimi tutturan, son derece sürükleyici, bana göre gerek senaryosuyla gerek oyunculuğuyla türkiye'de yayınlanmış en iyi dram dizisidir. ve beni etkisi altına o kadar iyi almış ki zaman zaman bazı sahnelerini açıp izler, şiirlerini dinlerim. özellikle ezel ve bade arasında geçen "öğret bana" diye başlıklandırabileceğim o sahne, unutulmaz be kardeşim! tabi tuncel kurtiz'in seslendirdiği şiirlere ne demeli. onlardan birisi olan ve oscar wilde tarafından yazılmış olan şiirin sözlerini aşağıda bulabilirsiniz.

    !---- spoiler ----!

    kulak verin sözlerime iyice,
    herkes öldürebilir sevdiğini
    kimi bir bakışıyla yapar bunu,
    kimi dalkavukça sözlerle,
    korkaklar öpücük ile öldürür,
    yürekliler kılıç darbeleriyle!

    kimi gençken öldürür sevdiğini
    kimileri yaşlı iken öldürür;
    şehvetli ellerle öldürür kimi
    kimi altından ellerle öldürür;
    merhametli kişi bıçak kullanır
    çünkü bıçakla ölen çabuk soğur.

    kimi aşk kısadır, kimi uzundur,
    kimi satar kimi de satın alır;
    kimi gözyaşı döker öldürürken,
    kimi kılı kıpırdamadan öldürür;
    herkes öldürebilir sevdiğini
    ama herkes öldürdü diye ölmez.

    !---- spoiler ----!

    edit: imla
    gngrd
  8. başından sonuna kadar izlediğim, takip ettiğim ve gelmiş geçmiş en iyi türk dizisidir.

    dizinin final bölümünde kerpeten ali ve ezelin (ömerin) vedalaşma sahnesi izleyen herkesi ağlatmıştır.

    eyşanın ve cengizin yaptıklarıda unutulmaz tabi.
  9. Daha önce yazılanları tekrarlamak olacak ama bence de gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi. Favorim kerpeten ve tefoydu. En sevdiğim sahne de Ramiz ile Kerpeten'in yemek sahnesidir. Linki aşağıda.

    https://www.youtube.com/watch?v=ivBMnkA79gI
    sacar
  10. üniversitenin ilk senesinde o zaman eve ilk çıkan arkadaşın evinde 15 adam toplanıp hiç kaçırmadan izlediğimiz dizi. her bölümün sonunda ters köşeye yatacağımızı bile bile izleyip her seferinde şaşırıyorduk. benim favori sahnem 13. bölümde tefo'nun hikayesiyle birlikte gösterilen ali abi ve tefo'nun varna'ya kaçışı. dayiiiii biz kaçtıık !!