1. 2007'de üniversiteye başladığımda bir ilk okul arkadaşım tarafından biraz da zorla üye olmuştum.

    ilk zamanlar çok hoştu, o zamanlar iletişim bu kadar yaygın olmadığı için, ilkokul arkadaşlarımın hemen hepsini oradan bulmuş hatta bir kaç kere görüşmüştük.(sonrasında fos tabi)

    ilk üniversite etkinliğini bile buradan yaptığımızı hatırlıyorum. fotoğraf paylaşmalar falan hoşuma gidiyordu yalan değil.

    lakin son zamanlarda bilgisayarın bu kadar yaygınlaşması sonucu,(belki benim tahammülsüzlüğümde olabilir bilemiyorum) insanlar yedikleri yemekleri, aile bireylerinden birinin vefatında çekilen cenaze fotoğrafları, hastanede yatalak aile büyükleriyle çekilen pozlar(üstteki entryde de belirtilmiş) cinnet geçirmeme sebep oluyor hakikaten. böylelerini ya siliyorum ya da timeline'da bulundurmuyorum girdilerini.
  2. yine mükemmel! bir performans sergiliyor. patlama ardından "güvende olduğunu bildir" diye zımbırtısı var bir de bunun. onay verenlere değinmiyorum bile. sahiden güven mi oluyoruz o zaman?
  3. 9 yıldır kullandığım site.

    günümüzün forumlarına yakın havada grupları var, ayrıca popüler bilim sayfaları güzel çalışıyor. bir de arkadaşlara ulaşabilmek ve onların paylaştıkları şeylerle yeni şeyler görmek var. aradaki geyiğe girmiyorum. özellikle twitter ve instagram kullanıcıları tarafından çok dışlanıyor.
  4. ne kadar kötü bir iktidar tarafından yonetildiğimizin bariz gostergesi. ne zaman patlama olsa anında yayın yasağı gelir; facebook twitter yavaşlar.

    insanların ölmesi önemli degildir bu dincikere göre. yeterki iktidarlarina bişey olmasin. batsin sizin iktidarınız.
  5. kendisinden hiç haz etmediğim sosyal paylaşım sitesi.gelişmiştir ama orası kesin. sevmiyorum ben aga
  6. kullanmayanların kafası rahat olan, milleti birbirine düşman eden samimiyeti ve mahremiyeti öldüren sosyal paylaşım ağı. herşey her yerde konuşulur oldu insanlarda sıkılma utanma kalmadı, seviye gittikçe düştü. facebook insanlığın aynası gibi adeta daha ne kadar dibe vuracağımızın resmi. beni ilgilendirmiyor nerde ne yaptığın, ne yeyip içtiğim ya da ne kadar mutlu olduğun. belki param pulum yok sen gibi gezemiyorum, yiyemiyorum..... ya da çok mutsuzum. tamam herkes mutlu olmalı ama foseptiğini çıkarmak neden.

    şuan kullanmıyorum pek birşey kaçırdığım söylenemez. ahmet ne yemiş, mehmet sevgilisiyle nasıl şebek gibi selfiler çekmiş, melahat teyze yine hangi toplumsal olayı kafasına takmış da milletin kafasını ütülüyor. kaçırdığım şeyler bunlar.

    değer mi bu kadar acı keder varken hadi olmadığı zamanı da düşünün, salak salak şeylerle vakit kaybetmeye, can sıkıp insanlara düşman olmaya.
  7. farklı bir bilgisayardan girildiğinde (#110486) da anlatıldığı gibi hesabınıza erişemezsiniz tarayıcınızdaki çerezler sayesinde girebiliyorsunuz.
  8. mobil messenger uygulamasına gelen güncellemeyle, telefona gelen kısa mesajları da messenger üzerinden görüp, normal sms ücreti ödeyerek messenger üzerinden yanıtlamayı opsiyon olarak sağlamış. biz mi onu araç olarak kullanıp paylaşım yapıyoruz, site mi bizimle telefonumuzı paylaşıyor belli değil artık :)
  9. hala facebook kullanan yoktur ama yine de burada bulunsun, yeni trend " delete facebook". çünkü, Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiası yabana atılacak gibi değil.
    mesut