1. adını vermek ne gibi bir anıya rahatsızlık veriyor? zaten basın vermiyor mu adlarını yahu nasıl bir kafa yapısı bu saçmalamakta üstünüze yok! vay efendim bilgileri paylaşmak anısına saygısızlık' vayefendim ulu orta yazılmaz ulan adam öldü diyorsun öldü! bu davranışlarınız işte insanların midesini bulandırıyor.

    adam gibi çıkarsın "şu kişiydi, cenazesi şu zamanda, şu yerde olacak. biz de şurada olalım hep birlikte toplanıp gidelim" dersin. ama bunu demektense hala maval okuyorsun. madem biliyorsun detayları yaz da insanlar merak etmesin.

    zaten sosyal medya ve basın yazıyor her şeyi sen neyin tribine girdin kalkmış isteyen ulaştı diyorsun. herkes tanımak zorunda mı yakınlarını? ayırca bunları yazanlar alayının gözünde ciddiye alınmayan troller olunca insan 'acaba' diyor.

    ve ben ulaşamadım . kaldı ki kimseyi de tanımıyorum her ne kadar baş sağlığı dilesem de bir yanım inanmak istemiyor (belki de şaka olmasını trollük olmasını ilk defa bu kadar çok istediğimden)

    bilgilendirme amaçlı laf yetiştirmektense adam gibi özelden mesaj at ailesine ulaşalım ya da şuraya daha bilgilendirici şeyler yaz insanlar muallaktan çıksın! "tanıyanlar ulaştı" demek ayrı bir muamma. arkadaş zaten tanısak bunları demeyiz sormayız değil mi?

    meta'yı, ekşi'yi bilmem demek de bir şey ifade etmiyor maalesef bunlar yaşandı ve maalesef yaşanmayan şeyler üzerinden değil yaşanmışlar üzerinden konuşuyoruz. kimse durduk yere düşünmüyor bunları neden düşündüğümüzü anlatmaya çalışıyoruz anlamamak sizin tercihiniz.

    vefat edenlere saygım sonsuz tekrar ailelerine sabır dilerim allah rahmet eylesin. huzur içinde yatsınlar.
  2. kendisiyle bi mesajlaşmam, tanışıklığım olmasa da üzüldüm ya, harbiden üzüldüm. hepi topu 15-20 kişinin uğradığı bir platformda karşınızdakileri tanımasanız da tanımış kadar oluyorsunuz. ne yazık ki söylenebilecek fazla bir şey yok. allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.
  3. kusura bakmayın dostlar, iki gündür kafamı meşgul etti, ağır işsiz buna mı kafa yordun denilebilir, hayır işsiz değilim işim gücüm var çok şükür. ancak iki gündür kafamı yoracak kadar da mühim bir konu. gruplaşmalar trollemeler zerre umrumda değil, ama bu konu mühim. bu kanıya nasıl vardığımı tane tane anlatma heveslisi de olmayacağım, ölmüş birisinin arkasından konuşma da demesin, bir terör saldırısı neticesinde bir insanın parçası bulunamayacak kadar ölmüş olması insani değerler taşıyan herkesi üzer. ben de pazar akşamı hepimiz gibi üzüldüğüm ile kaldım. devam..
    hayatım boyunca bulaşmadığım sözlük sanırım kalmadı, en temizi burası gözüküyordu. satranç ligi olsun, künefe'si olsun, sade, temiz geliyordu bana. kitap, film bir şekilde gün içinde takılıyordum. gelelim önemli noktaya; insanların kutsalları vardır ve bunlar üzerinden nemalanmak, küçük kurnazlıklar ile sizin küçük dünyanız renklenir ancak. heleki toplumun canının yandığı bir noktada ya hesap zaten lale oldu gelin trolleyelim şunları diyorsanız size söyleyecek tek lafım şu olabilir, bir yaradan varsa taksiratınızı affetsin, ne pis insanlarmışsınız siz. ve en önemlisi de şunu diyebilirim youreads hatıra ormanı açık ve net bir şekilde şahsımda töhmet altında kalmıştır. net bir şekilde lanetlendiniz yolunuz açık olsun, bu noktadan sonra rahmetli olan kişi gerçekten rahmetliyse entrymi geri çekerek kendim de lanetlendim. yolunuz açık olsun.
  4. solda görmeme rağmen açmamıştım bu başlığı, halbuki sözlüğe girdiğimde gündemdeki her başlığa bakarım tek tek. yaklaşık 10 dakika önce tıklayıp da açıvermişim. o kelimeyi görene kadar aklıma gelmemişti bile, görünce de inanamadım, inanmak istemedim. ancak kendime gelebildim de ellerim en azından bir şeyler yazabilecek kadar titremeyi durdurdu, aklım hala tutuk ama.
    konuşmadık hiç, göz aşinalığım vardı nick'ine sadece. ama çok yandı içim, göz yaşlarımı hala tutamıyorum. bir şeyler yazmadan geçmek istemedim, her ne kadar şimdi her laf anlamını yitirmiş gelse de öylesine geçip gitmek istemedim. dün akşamdan beri yanan yüreğimin ateşi harlandı çünkü.
    benim şimdi tahayyül edemeyeceğim acıyı yaşayan, kendisini nick'i ötesinde tanıyan herkese sabır diliyorum.
  5. sitede yazdığı bazı eleştirilerinin az da olsa, haklı yönleri olduğunu düşünüp, eleştirilerin bir çoğuna katılmasam da eleştirinin her zaman insanı ileri götürdüğünü düşünen biri olarak yazdıklarını dikkatle takip ediyordum.
    yazdığım bir yazıya (özel mesajla) gönderdiği (aslında oldukça ağır sayılabilecek) bir eleştirisine verdiğim (saygısızlık içermeyen) usturuplu bir cevap dışında bir iletişimimiz olmadı kendisiyle.
    yaşanan saldırı dolayısıyla kaybedilen ve yaralanan diğer insanlar için hissettiğim üzüntünün daha fazlasını hissettiğimi saklamak iki yüzlülük olur.
    bazı arkadaşlar değinmişler yakınımızda olan birini, bağlantımız olan birini kaybetmek, hiç iletişimimiz olmayan birini kaybetmekten daha zor geliyor bize.
    bizimle düşüncelerini paylaşan, yazdıklarıyla aslında olumlu yönde bize bir şeyler kazandıran, eleştirileriyle kendi bildiğimiz doğruları yeniden değerlendirmemizi sağlayan bir insan ancak saygıyla anılır.

    saygıyla anıyorum.
  6. ruhu şâd olsun, mekanı cennet...
  7. allah abimizin geride bıraktığı yakınlarına ve buradaki küçük, güzel ailemize sabır versin. bu acı üzerimizde birikmeden hareket etmeliyiz..
  8. hiç muhabbetimiz olmadı hiç konuşmadık, hiç tanımadım ama girdileri okudukça dersin ortasında ağlamama engel olamadım.ne denebilirki daha ne kadar tanımadığım insanlara ağlayabilirim bilmiyorum keşke öğrenmeseydim bu acı haberi fakat bu derin bi acı sanki başkasına anlatsam beni anlamayacak bi acı..
    işıklar içinde uyu güzel insan.
  9. ah be ulan ya...
    keşke girmeseydim bugün buraya da bu üzücü haberi görmeseydim. harbiden üzdün be abi ...
  10. . hiç tanımadım kendisini.burda da onu tanıyanlar için daha zor bir durum.sadece bir yazar değil bir insan vardı.o da herkes gibi bir güne başlıyordu, hepimiz gibi şu an bu yaşamın içindeydi.artık değil.ailesini düşünemiyorum.youreads olarak başımız sağolsun.üzücü bir durum.ölümün bu şekilde gelmesi.çok acı verici.ailesine sabır diliyorum.