1. israil ve filistin çıkışlı bir arap yemeğidir.

    vejeteryan ve vegan beslenmenin günümüzde artması ve bu tip beslenen kişilerin dışarıda yiyecek güvenli bir şey bulamamasıyla bir iki vejeteryan lokantası falafele başlamış sonra da bir falafel- falafelci furyası başlamıştır.

    bakla veya nohuttan yapılan içerisinde bol baharat bulunan köftedir. bol yeşillik, humus veya yoğurtla servis edilir genellikle.

    çok yoğun. o yuzden çabuk kesiyor ve uzun süre tok tutuyor.
    nohuttan olanını daha bir tüketilebilir buluyorum. bakladan yapılanının tadı çok ağır. yanında yoğurt yediğim halde tadı daha ilk falafelde baydı ve yiyemedim. nohuttan yapılan belki de damak tadıma daha uygun olduğu için bilmiyorum- daha kolay yenebilir geldi.
  2. falafel, şu an mutluluk başlığı ile alt alta gelmiş bulunan, müthiş bir yemek çeşididir. mutluluğun, falafel ile bir ilgisi olması kuvvetle muhtemeldir.^::)^ proteinin alabileceğimiz en lezzetli halidir de hatta bana göre. elbette kimyon bu köfteye çok yakışır, acı biber de ayrıca.

    ayrıca, ankara'da olgunlar'dan kocatepe'ye çıkarken sağdan 2. apartmanda (bordo bina) bulabileceğiniz güzel bir kafe olan veganka'da falafel dahil birçok lezzetli vegan/vejetaryen yemek çeşidir bulabilirsiniz.
  3. bi kere yedim, beğendim. ilk aklıma gelen de yanında ayran içilmesinin ideal olacağıydı. bazı yiyecekler ayranla daha güzel oluyor. falafel de bunlardan birisi.
    abi
  4. maoz falafel in şubelerinde avrupa'da birçok şehirde yiyebilirsiniz. açık büfe, bittikçe salatalardan doldurabilirsin sınırsız. yedikçe yiyesin geliyor doyamıyorsun. bu nasıl güzel bir lezzettir.
    barcelona'daki şubesi carrer de ferran'da (ferran caddesi) çok sevimli bir yer. mutlaka uğrayıp yiyin derim ben. hem de ucuz.(*:swh)
  5. şuan bir mekanda bira ile gömdüğüm vegan köfte. kesinlikle patates kızartmasından sağlıklı olduğu için bira gibi yüksek karb'ın yanına iyi bir eşlikçi olabilir. tabakta 8 köfte olduğuna göre 1. birada dört, 2. birada kalan dört köfteyi yemeliyim.