• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.50)
far and away - ron howard
irlanda'ının batı kıyısında geçen bir aşk hikayesi.ev sahibi ile arasında çıkan anlaşmazlığı halletmeye hevesli fakir kiracı joseph donnelly(cruise)kendini ev sahibinin kızı shannon'a (kidman) amerika yolculuğunda eşlik ederken bulur. boston'da boks müsabakaları'nda zafer kazanan joseph'in mutluluğu fazla uzun sürmeyecek ve demiryolu'nda çalışmaya başlayacaktır. destansı bir anlatımla süslü,görkemli bir film.


  1. 1993 yapimi film 1893'te geciyor. bence fena degil. holywood tamam eyvallah. tom cruise gibi bir sehir cocugunu irlanda koylu giysileri icinde gormek abes. kameranin cekicilik emaresi gulus ve bakislari yakalama mucadelesi ara ara gulduruyor. taklit etmeye calistigi irlanda aksaninin da facia oldugunu soyluyorlar.

    bunlara ragmen, tarihe merakli biri olarak seviyorum bu filmi. abd tarihi ile ilgili bir kac kitabi karistirdigim su gunlerde tekrar izleyeyim dedim, yine pisman olmadim. yalandan da olsa tarihin o donemindeki mucadelelere taniklik ediyormus hissiyati, ki film bence bunu az cok hissettiriyor, heyecan verici.