1. şu sıralar sosyal medyada ve medyada sıkça rastladığımız din öğretmeni,dünyalar cesaretlesi kadın(dı). afganistan'da bir molladan para ile muska alan kadınlara bunlara para vermeyin dediği için molla tarafından kuran yaktı diye suçlanarak linç edilerek öldürülmüş, yetmemiş cesedi benzin dökülerek yakılmıştır. bu durumu polis izlemiştir. polis her yerde polis. islam ortadoğuda gerçek islam?

    olay sonrasında 26 kişi tutuklanmış, 13 polis açığa alınmış, 4 kişi için de idam kararı çıkmıştır.
  2. farkhunda feci şekilde dövüldü, taşlandı yerlerde sürüklendi, bir çatıdan aşağı atıldı, arabayla çiğnendi, benzinle yakıldı ve nehre atıldı.
    "sonra babasını aradılar. gel, kızın bir 'günah' işledi al götür dediler. öyle ya, bir din satıcısının sahtekârlığını yüzüne vurmaktan daha büyük bir 'günah' olabilir miydi? hakkında bir sürü palavra uydurdular. akli dengesi bozuk bir kadın kuran yaktı dediler. oysa onun istediği hurafelerden ve din bezirgânlarından arındırılmış bir dindi ve bunu dile getirme cesaretini göstermişti, hepsi bu.
    ama umdukları gibi olmadı. farkhunda'nın parçalanmış ve yakılmış bedeni binlerce afgan kadınının öfke seline dönüştü. yüzlerce yıldır süren bu erkek düzenine, alınmaya, satılmaya, tecavüze uğramaya ve aşağılanmaya karşı farkhunda'nın ölü bedeninde hayat bulan bir öfke seline. kadınları hayattan silen, zindanlara hapseden o molla düzenine inat farkhunda'nın cenazesi binlerce kadının omuzlarında yol aldı. ve o kızı yetiştiren baba istedikleri gibi kızından utanmadı, onu lanetlemedi. ailesinin soyadını farkhunda olarak değiştirdi!"
  3. olayın yaşandığı dönem haber sitelerinde olayın vahşetinden çok olayın bir iftira olduğu üzerinde durulmuştu. bu elbette önemli ve çok daha acı ama bu haberleri görünce insan "ne yani gerçekten yırtmış olsa bu muameleyi hak etmiş mi olacaktı" diye düşünmeden edemiyor.