1. bugünkü söylemleri gülünecek bir şey değildir.

    (bkz: koymanın sokmanın kibarcası)

    bunu bir de çok güzel bir şeymiş gibi orada burada paylaşırsınız şimdi. böyle olmamalı arkadaşlar. böyle kazanmamalıyız. bununla eğlenmemeliyiz.

    gerçi kazanamıyoruz da...
  2. sorunun kendisini tek başına sorsa hiçbir sorun yoktur. ancak öncesinde anlattığı hikaye ile soruda ne demek istediğini açıkca belli etmiştir. kişinin konuyla ilgili sözlerinin tamamen dinlenmesi gerekmektedir.
  3. söylediklerinin homofobik olduğunu düşünmüyorum. kadının söylediği şey homofobik olsa, eşcinsellere ilişkin bir aşağılamanın olması gerekir. bir aşağılama yoktur. yalın bir ima vardır. ancak sözün muhatabı kişilerin kızıp sinirlenmesi kendi homofobileri neticesindedir, vekillerin homofobilerini açığa çıkarır.

    ilave: eğer bu imayı üç erkeğe değil de oy kabininin içine giren bir kadın ve erkeğe söylemiş olsaydı ne olurdu? belki bu çiftin kamuya açık alanda bile arzularına sahip olamayacak derecede iradesiz ve saygısız olduklarını ima etmiş olacaktı ama bir fobi söz konusu olmayacaktı.
  4. bir kadına el kaldırabilecek kadar aciz bir milletvekili, kuralları belli olan bir anayasada kuralları çiğneyerek açık oy kullanan milletvekilleri, dini kullanan insanları, dini kullanan liderleri, hepiniz yere batın. videoyu dakikalardır tekrar tekrar izliyorum, tüylerim her seferinde diken diken oluyor.

    yere batsın ulan!
  5. homofobiklik falan değildir. ne olduğunu ben söyleyeyim.

    iktidarın dilinden konuşmaktır. ayrıca bunun yapılması için çok geç kalınmıştır. şimdi burda iktiradın dili için örnek vermeme gerek yok sanırım.

    kısaca homofobiklikten falan bahsetmenin alemi yok. "ama böyle yaparsak onlar gibi oluruz" kisvesine sığınmayı da bırakalım. doğru düzgün eleştiri ile bir yere varılmadığını 15 senede anlamadıysak hala problem var demektir. bizim halkımız anlamıyor arkadaşlar bunu göremiyor musunuz? ne yenikapı manifestosundan ne de 30 maddede başkanlığa hayır bildirisinden anlamıyor. senin başkanlığa engel olman için ne yapman gerek? akp tabanında yer alan seçmenin bir kısmını hayır oyu için ikna etmen, bu seçmenin dikkatini çekmen gerek. bunu da ne manifestoyla yaparsın ne de bildiriyle.