1. bizdeki hediye kültürü yüzünden oluyor bu ya da "tabağı boş vermek" ayıp olduğu için bunu yapmamak da ayıp. "arkadaş, şimdi adam gelmiş seni favlamış yani sen şimdi gidip favlamasan... bilemiyorum, götün kalkmış gibi olmaz mı?"
    oralarda bir yerlerde kültürel bi'şey var da tam anlayamadım bu suçluluk duygusunu.
    yok
  2. bir de favladığın için karşı tarafın gelip seni favlaması var. tabağı dolu olarak geri verilen komşu. utançtan klavyenin içine giresi gelir, artık yazdıklarının aslında beğenilmediğinin, jest olsun diye beğenilmiş gibi gösterildiğinin bilincinde hayatında devam etmek zorundadır.
  3. yok
  4. gereksiz bir şeydir.beğenmediğin bir şeyi sırf o beğendi diye beğenmek aynı bütün herkes camdan atlıyor diye sorgulamadan camdan atlamak veya herkes müslüman diye sorgulamadan müslüman olmak gibidir.yapmayın... beğenmediğiniz bir şeyi beğenip insanları "çok iyi yazıyorum yaaa" düşüncesine itmeyin.sonra bir tarafları kalkıyor,durduramıyoruz.
  5. bir nevi kendini mahçup hissetme ile ilgisi olma ihtimali bulunan eylemdir. hani eskiden biri bir iyilik yaptığında, iyilik yapılan kişi kendini borçlu hisseder, kendi de rahat hissetmek için ilk fırsatta kendi de o kişiye iyilik yapmaya çalışır ya, o misal belki de.

    çok güzelleme yapmaya çalıştım ama günümüzde basitçe ergen ve kezban tiplerin, altında bariz bir şekilde bu neden yatmadan birbirlerine sosyal medya üzerinden yaptıkları şeydir.

    (bkz: hem nalına hem mıhına vurmak) ^:swh^