• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
fences - denzel washington
"troy maxson çöp toplayıcılık yapan, eşi rose ve oğlu cory ile yaşayan afro amerikalı orta yaşlı bir adamdır. gençliğinde iyi bir beyzbol oyuncusu olan maxson, o yıllarda profesyonel ligin siyahlara kapalı olması nedeniyle profesyonel olamamış, siyahlar alınmaya başladığında ise yaşından dolayı kabul edilmemiştir. bu hayal kırıklığını hiç unutamayan maxson hayata olan öfkesini sürekli sevdiklerinden çıkarmaktadır. "


  1. Filmi izlemeden önce bir tiyatro metninden uyarlandığını bilmiyordum. Bu nedenle aniden bastıran hızlı diyaloglara ve bir türlü değişmeyen mekana adapte olmam zaman aldı. Sonrasında bir sinema filmi değil de tiyatro oyunu izliyormuşçasına izledim, fena değildi, keyifliydi.

    Oyunculuklar oldukça başarılı, denzel washington'ı değil de viola davis'i övmek istiyorum ben daha çok. how to get away with murder'da hayat verdiği cevval avukat annalise keating'ten bambaşka bir kadın olmuş bu defa, hem de başarıyla.

    Film ağır bir aile draması. bol diyaloglu, başta da söylediğim gibi. ırkçılık, ülke sınırlarını aşıp özgürlük dağıtmaya giden, harap olan bir amerikan nesli gibi amerikan filmlerinde sık sık kullanılan konular filmin geneline saçılmış. Genel olarak oscar’a birçok dalda aday olup, pek de bir şey alamayacak türden filmlere has bir havaya da sahip sanki.

    Bence derli toplu, özellikle tiyatro izleyicisinin sıkılmadan izleyeceği, tastamam 7 puanlık bir film. trailerı şöyle bırakayım.