1. 2015 final four'a adını yazdırmıştır.

    tarihindeki bu ilki geçen yılın şampiyonunu ^:her ne kadar çok oyuncu kaybetmiş olsa da^ 3-0 ile geçerek gerçekleştirmiş olması da çok önemli.
    one
  2. son 10 yılda yapılan yatırım, harcanan para dikkate alınınca ülker grubunun aşırı başarısız olduğu bir girişim aslında. salon, yıllık bütçeler, reklam, sponsorluk vs. gömdükleri para yarım milyar doları aşar sanırım. yılardır f4 hedefiyle başlayıp top 8 göremeden neticelenen serüven, son 1-2 yılda bütçeyi dolayısıyla koçu ve kadroyu iyicene abartınca ancak f4 yapabildi. bu paraları maccaya versen 5-6 kere şampiyonluk kasar, geçen sene mütevazı bir bütçeyle kastı netekim. spora destek olayım, sosyal sorumluluk projeleri üzerinden pr yapayım, bunun yanında reklam da kasmış olurum güdüsüyle harcanacak bir para değil bu. geriye şikespora fanatik bir düşkünlük filan kalır sanırım, onun için de geçmiş olsun diyebiliriz ancak.
    mutlu
  3. bütçe/perfomans ekseninde olması gereken olmuş ve fenerbahçe ülker f4'e kalmıştır. tebrikler. başarıdır ama çok büyük başarı değildir. zaten olması gerekendir. yapılan yüksek yatırımlara karşın yıllardır f4 yapılamaması büyük başarıdır o da tartışılır. olağanüstü sürprizler olmazsa cska, real ve barcelona'nın katılacağı f4'da alınacak birincilik çok büyük başarı olacaktır.

    romantizm editi: bebe de haklı tabi hem romantik hem serseri. nereden bakarsan bak enteresan bir durum. ama ayrı konu.

    bebe herkesin sadece kendi desteklediği takım veya topluluk hakkında yorum yapabileceğini düşünecek kadar romantik, herhangi birinin kendi desteklediği takımı eleştirebileceğini düşünemeyecek kadar da serseri.

    bildiğim kadarıyla bir konu hakkında fikir beyan etmek için o konunun benzeri yada karşıtı hakkında başlık veya yorum olmasına gerek yok. ama sen böyle olduğuna inanıyorsan bu konuyu başlık açma usullerine ilave edebilirsin.

    roi felan anladık finansal analiz 90 tebrikler.

    çok büyük yatırım yapmak demenin fazla f4 yapan oyuncu topluluğunu bir araya toplamak demek olduğunu da bilmiyorduk teşekkürler. bogdanoviç vesely goudelock kenan gibi oyuncuların yüksek potansiyeline, zizis hickman bjelica gibi oyuncuların ise tecrübesine ve karakterine yatırım yaptı fenerbahçe ülker. bu profilleri bir araya toplayıp başlarına da obradoviç gibi winner bir koç getirmek için sadece öpücük veya fenerbahçe aşkı değil para da lazım bildiğim kadarıyla. he paraya gerek yok öpücükle halloluyorsa bu işler, o konu da nasıl oluyor biri anlatır aydınlatırsa seviniriz.

    çok güldüm editi: @2cilik oynamaya çalışıp çocuklar felan diye başlayan cümleler kurup sonrada nick üzerinden espri yapıp kenara çekilip kendilerini tatmin ederler kafasına çok gülmedim yalan söylemeyeceğim.

    genel olarak herhangi bir takımla ilgili yapılan eleştiriye karşı tarafın sempati duyduğu veya desteklediği takım üzerinden cevap vermek bu memleketin insanının doğasında var. bunu bilmek için moderatör olmaya da gerek yok bilebilirsin diye tahmin ediyorum.

    her parayı basan tabi ki f4’e gidemez. bunun kanlı canlı örnekleri efes ve fenerbahçe ülker olarak kabak gibi önümüzde durmakta zaten. ya da her parası olan şampiyon olacak diye de bir kaide yok. yunanistan’ın girdiği ekonomik kriz sonrası düşük bütçeyle oly’nin ya da geçen sene maccabi’nin şampiyon olması gibi.

    goudelock demişim unics kazan’la bir sene avrupa tecrübesi var. potansiyel olduğu için yatırım yapılmış demişim. beklenti karşılığı eleştirilmesi normal değil mi? vesely sanırım toplam dört yıl profesyonel olarak avrupa’da oynamış, altıncı sıradan 21 yaşında draft edilmiş. nba istatistikleri fena değil. geçen sene avrupa’da performansıyla en fazla ses getiren oyuncu bogdanoviç’ti. yine soruyorum bu adamlar öpücükle mi geliyor. obradoviç öpücük yağmuruna mı tutuluyor da “yüksek yatırım” yapılan kadronun başına winner koç olarak getiriliyor. yine soruyorum öpücük mü? öpücükse ne kadar öpücük? makul seviye ve yüksek katma değer demişsin ama bana göre yüksek seviye ve normal katma değer kadar öpücük.

    bir diğer bilebileceğini tahmin ettiğim şey herhangi bir türk takımının, herhangi bir grup veya tur aşamasına ilişkin kura çekiminden sonra finalin oynanacağı ülkeye yönelik kesin gidiyoruz, biletleri ayarlayalım durumudur. hedef o kadar küçülmüş ki, kadro olarak bütçe olarak rakiplerin cska, real, barca olduğu yerde –spor moderatörüyüm ama bilmiyorum bu kadar büyük bütçeli takımlar var mı, sanmam ama belki sen biliyorsundur- f4 büyük başarı olarak lanse ediliyor. başarıdır evet ama mevcut durumda büyük başarı değildir. madrid’de ispanyol lobisini yenerek alınacak şampiyonluk büyük başarı olacaktır ama.

    son olarak insanların herhangi bir konuda kimseyi inandırmak gibi bir misyonunun olmadığını düşündüğüm gibi istediği düşünceleri istediği gibi ifade edebileceğine inanırım…üç nokta koyuyorum çünkü bundan sonrası senin uzmanlık alanın olarak kimin oluşumunu tamamen tamamladığı konularıyla alakalı.
  4. (bkz: galatasaray liv hospital) başlık bulunamadı.
    (bkz: beşiktaş integral forex) başlık bulunamadı.

    e çocuklar da haklı başlık bile açılma gereği duyulmayan takımları olunca burada ROI filan tartışıyorlar.

    çok büyük yatırımlara örnek olarak da şuanda kadrodaki hemen hemen hiçbir oyuncu tarihinde final4 görmemiştir...

    voltran editi: nick name üzerinden laf sokmak da güzel bir kafaymış valla. bu tip bebeler - ben de angaralıyım hemşo - gerçek hayatta da karşısındakine cevap veremeyince "suslan kepçe", "dört göz" vs. gibi fiziksel eksiklikler ya da farklılıklar üzerinden konuya girip sonra kendilerini "çok da güzel cevap verdim laaa" diye tatmin ederler. ha çok merak ediyorsan nickimle alakalı bak burada da yazdım hatta varsa güzel bir fikrin alırım. en çok da bunu yapanın moderatör olması ayrı bir güzel olmuş. yazdıklarımı istediğin kadar eleştir hatta kız, cümlelerimizle kavga bile edelim de nick üzerinden laf sokmak nedir allasen? oldu mu yakıştı mı hiç bir ankaralıya ...

    şimdi müsadenle ben senin nickinle ilgili komiklikler yerine yazdıklarına değineceğim; fenerbahçe ülker'in final4 a kaldığı bir günde bu başlığa gelip "tebrikler ama..." ile başlayan cümlelerinizdeki tebriklerin ne inandırıcılığı oluyor ne de değeri. yalandan bir tebrik sonra başarıyı küçümseyen hipotezler, bunu bulamayıp şikespor ülkerspor triplerine girenler de var ki onlar oluşumunu tamamen tamamlamış zaten.

    şöyle ki sevgili voltran sporda her parayı basan f4'e kalacak olsa emin ol o iş fenerbahçe'ye kalmazdı. hani bunu diğer spor dallarından da bilebilirsin diye tahmin ediyorum ki moderatör olmuşsun spor bölümüne.

    goudelock demişsin mesela , kendisi eurocup'tan geldi ve geldiğinde de dünya kadar eleştirildi ama sen bundan bi habersin anlaşılan yoksa bizde para gani basar parayı alırdık kim istersek değil mi?

    ve diğer saydığın oyucuların hepsi cidden çok makul bedellere transfer edildi ve maaşları da katma değerlerine göre çok düşük. semih var ki şuanda efes'ten adamı yaka paça kovmadılar mı? son maçı izledin mi - sanmam - ama işte bu para ile yapılabilen bir şey değil.

    ha son olarak sponsorluk işinde ilk anlaşmayı ülker'in alt markalarından cola turca ile yapan beşiktaş'tır, ve ondan sonra fenerbahçe gelmiyor biliyor musun bu sefer de galatasaray geliyor oda yine aynı grubun yine alt markalarından cafe crown ile anlaşma yapıyor ve biliyor musun o sıralar fenerbahçe'nin hiçbir anlaşması yok. gel gör ki yine en iyi kadrolardan birine sahip. En son da ise fenerbahçe yine rakiplerinin aksine en iyi anlaşmayı yaparak ülker'le anlaşma sağlıyor... üç nokta koyuyorum bundan sonrası senin uzmanlık alanın olarak romantikliğim ve serseriliğim ile başlayıp devam edersin. biz de bu sırada madrid'de oluruz kısmetse...
  5. bakmayın siz dergahta melun melun oturduklarına, cübbeli ahmet hocanın müritleri cin gibidir, havada kaparlar. lakin konumuz ayetel kürsi okuyunca dükkanı kaç meleğin koruyacağı değil. o sebepten tekrarlayalım: yıllardır harcanan paraya nispetle ortada bir başarı yok, dolayısıyla tebrik edilecek bir durum da yok. ülkenin önde gelen sermaye gruplarından biri olan ülker, spora ayırdığı bütçeyi rantable kullanamamıştır. bunun ötesinde azizin kaç müridi var, hangi dergahta toplanırlar, kaç rekat kılarlar, bunlar teolojinin konusu.

    kamuya mal olmuş büyük kulüplerin taraftarı olmak bir ülkenin yurttaşı olmak gibidir. kulüp yöneticileriyle özdeşleşmeye, onların eylemlerini savunmak zorunda hissetmeye gerek yoktur. reis çalıyorsa mesela yurttaş da hırsız değil, ona iman etmesin, mazur göstermeye çalışmasın, elinden geldiğince karşı çıksın yeter; niye türkiye'de doğdun, isveç yurttaşı olaydın diyecek halimiz yok. olanlar fetoreliyadan ibarettir deniliyorsa moral ve/veya mental vaziyet sıkıntılı, psikiyatriyi de üfürükçü hocalar gibi yararsız bulsam da tekrardan geçmiş olsun...
    mutlu
  6. euroleague finalinde gösterdikleri centilmenlikle bir kez daha büyük olduğu gösteren kulüp. türk basketbol tarihinde ulaşılan en büyük başarıda kulübün korunması gerekirken karşıt olunan kulüp. aksi olan yanı ise kupanın moskoflara gitmesine sevinenlerdir. euroleague'in temposunu düşünürsek 20 sayı geriden gelip normal sürenin bitiminde öne geçecek bir performans sergilemek: şampiyon gibi oynamak.

    bizlere yaşanılabilecek en büyük haz yaşatıldı. stepsleri, çalınmayan faulleri, hatalı kararları ve uzatmalarda cska'nın 9 kez çizgiye gidişine karşın çizgiye bizi götürmeyenleri düşünmezsek, çok iyi iş çıkardınız fenerbahçem. çok büyüksünüz.
    ilgaz
  7. fenerbahçe ülker diye bir takım yok, fenerbahçe diye bir takım var. ülker ile olan sponsorluk anlaşması geçen sene devlet eliyle sonlandırıldı. fenerbahçe basketbol takımı tamamen kendi imkanlarıyla avrupa şampiyonu olmuştur. obradoviç ve öğrencileri yaşatılabilecek en büyük gururu bizlere yaşatmayı başarmıştır.bu saatten sonra bu branşa yatırım yapmayan yönetim benim gözümde yok hükmündedir.önümüzdeki yıl istanbul'da yapılacak finalde 2.şampiyonluğa ve 1. kupaya uzanılacağından zerre kuşkum yok.
  8. bilen bilir galatasaraylılık seviyemi ama bizim dışımızda maçlarını takip ettiğim tek takım.
    obradovic başta olmak üzere, işini gereği gibi yapanlardan oluşan, keyifli seyirliği olan bir takım olduğu için beni kazandılar köftehorlar.