1. birçok şeyin b.oktan bir şekilde gittiği şu ülkede yaşamaya katlanmak için , özellikle basketbol şubesi başta olmak üzere, en büyük motivasyon kaynağım. sevgisinin adı konamaz, ne kupa büyüklüğü ne şampiyonluk
  2. hakkında, mustafa kemal atatürk'ün;

    "fenerbahce kulubunun her tarafta mazhar-i takdir olmus bulunan aseri mesaisini isitmis ve bu kulubu ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. bu vazifenin ifadesi ancak bugun muyesser olabilmistir. takdirat ve tabrikatimi buraya kayd ile mubahiyim."

    dediği, yarıştığı her dalda tepeye oynayan spor kulübü

    son kale!
  3. fenerbahçe sk ya da bizim gönlümüzdeki adıyla fenerbahçe diye bilinen, sadece futbolda değil, yarıştığı tüm sporlarda birincilik hedefi güden ve bunu zaman zaman 5 ana branşta şampiyonluk yaşayarak başarabilen bir kulüptür.

    halihazırdaki başkanının diktatör tavırları, herşeye rağmen o koltuktan kalkmıyor olması bize birilerini hatırlatıyor olsa da, bizim gönlümüzde sarı ve lacivert'in aşkı başkadır.

    (bkz: yaşa fenerbahçe) .
  4. bir fenerbahçe geleneği olan marş.

    sanatçı ve eski fenerbahçe kalecisi fecri ebcioğlu tarafından sözleri yazılan, müziği ispanyol halk şarkısı eviva espana'dan uyarlanan ama günümüzde dahi onbinleri heyecanlandırmayı başarabilen marştır. marşı seslendiren nesrin sipahi'ye, zamanınında cemil turan, didi, emin cankurtaran gibi efsane isimler kayıt esnasında vokal yapmıştır.
  5. sene sonu bombalar patlayacak efenim
    şöyle, arjen robben, mesut özil, erik lima, abdoulaye ba (bonservis), jasper cilessen gibi isimler konuşuluyor
  6. taraftarlarının, açıklanması zor bir şekilde takımına bağlılık beslediği, takımına aidiyet duygusunun en üst seviyede olduğu spor kulubü.
    (bkz: aşk)
  7. kadın voleybol takımı bu akşam burhan felek spor salonu'nda dinamo moskova karşısına çıktı. çok zorlu geçmesi beklenen maçın ilk iki setini fenerbahçe grundig çok rahat aldı. ancak üçüncü setten itibaren özellikle pasör skorupa'nın oyununun düşmesiyle birlikte hatalar arttı ve üçüncü seti kaybettik. başa baş geçen son setin son bölümünde ağırlığını koyan sarı melekler maçı 3-1 alarak rövanş için avantajlı bir skor elde etti. haftaya moskova'da alacağımız 2 set bizi dörtlü finallere taşımaya yetecek.

    maçta defanslarıyla mükemmel bir oyun çıkaran libero gizem hem takımına hem de biz izleyenlere güven verdi. orta oyuncumuz harmotto moskova'nın en büyük hücum silahı goncharova'yı bloklarla bezdirdi. müthiş smaçörümüz kim ve kim'i bu yıl skorer oyunuyla rahatlatan çaprazımız mihajlovic skor yükünü üstlenerek takımı galibiyete taşıdı. koç abondanza ve yarımcılarının üçüncü sette değişikliği geri almayı unutması ise üst düzey bir ekibe yakışmadı.
  8. aziz başkan defolup gitmeden desteklemeyi düşünmediğim takım. başarılı olmuş olmamış çok önemli değil, takımı şikeye bulaştırdı, herkesin nefretini kazanmayı başardı. başarı yönüne geleceksek de görevi süresince en çok gs şampiyonluğu görmüş başkandır kendisi.

    gs'nin kadıköy'de kupa alacağı sırada ışıkların söndürülmesi gibi bir rezalet bile zihniyetini tarife yeter.
  9. fenerbahçe'yi şikeyle itham eden savcı yurtdışına kaçmıştır. ceza veren uefa başkanı şikenin tillahını yapmış ve yakalanmıştır şu an görevinin başında değildir. aziz yıldırım ne şikesi kardeşim memleket elden gidiyor demiştir. bu işin içinde cemaat var demiştir ve 1 yıl sonra paralel yapılanma olayları ortaya çıkmıştır. yaklaşık 3-4 gün önce ise sözde şikenin zaman gazetesi binasında kurgulandığı mahkemece tespit edilmiştir. şikesi avrupaca onanan fenerbahçe sadece polis tapelerine dayanılarak yargılanmıştır. o dönem fenerbahçe'nin 17 de 17 yapacağına inanmayanlar trabzonspor'un bu kadar başarılı olabileceğine inanmıştır.
    bütün bunlara ek olarak fenerbahçe 1-2 maç haricinde bütün maçlarında rakiplerine karşı güç bela kazanmıştır. fakat aynı rakipler trabzonspor'a karşı aynı performansı göstermemiştir.
    ayrıca bizi şikeyle itham eden sarı kırmızı renklere gönül vermiş taraftarlar da malatya'ya giden şahinleri,fenerbahçe- denizlispor şampiyonluk maçında 20:45'i bekleyin diyen adnan polat'ı açıklayamaz.
    hele hele cemal nalga olayına hiç girmiyorum. ancak kendilerine sorarsanız şikeye bulaşmamış klübüz derler.
    edit: o dönem türk mahkemelerine inanlar, fenerbahçe'nin suçsuz olduğu ortaya çıkınca inançlarını kaybetmişlerdir.
    rvp
  10. futbolun akpsidir. hem akpli olup hem fbli isen ne mutlu sana. ama akpyi sevmeyip fbyi seviyorsan tutarsızsın bence.