1. Önce şunları bırakayım:

    https://twitter.com/feyzaltun?lang=tr

    https://www.youtube.com/watch?v=ZdeFof81xKs

    Bence bu kadın çok iyi bir rol model. Mesela ben lise son sınıfım ve hukuk istiyorum vs... bir örnektir bu kadın benim için tbmm'deki milletvekilleri değildir(çoğu hukukçu) ama bu kadın bir model. İşin özü, kendini geliştirmişliğin bir örneği ama avukat oluşu ayrı bir hava, tatışmaşız.
  2. dün yemek programı yapan nursel isimli bir hanımı kendi hayat tarzına ilişkin bir söylediği birkaç cümle sebebiyle açık hedef haline getirmiş kişidir. ilk olarak bunu yazmak istedim, çünkü buraya geliş amacım buydu.

    bu avukat hanım birkaç yıl önce kucağında çocuğuyla duruşmaya girebilmek için bir dava açtı ve kazandı. ondan sonra meşhur oldu, kendince bir feminizm aldı yürüttü vs. ted konuşması bile var (bence bayağı bir konuşma).

    fanları çok hayran kendisine. ama dün yaptığı bu ülkede feminizmin niçin sahiplenilmediğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. kendi özgürlüklerini, hayat tarzını savunmaya çalışırken başkalarının hayat tarzının ortadan kalkmasını isteyemezsin. aksi takdirde bu bir özgürlük mücadelesi değil bir üstünlük mücadelesi/ego savaşı olur. feministlerim kendi ideallerine olan bağlılığı onları diğer kadınları küçümsemeye ve aşağılamaya itiyor. (itmemeli) bu hanım, maalesef aynı cendereye düşmüş ve bir yemek programcısını yaptığı iş ve kazandığı para üzerinden aşağılama, hedef gösterme hakkını kendisinde bulmuş. bunu feminizm adına yapması ise ideolojinin başına çorap ördü gibi bir şey. neticede ilk de değildi, son da olmayacak.