• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.86)
fight club - david fincher
oregon üniversitesinde yüksek lisansını yapan chuck palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen fight club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. bu toplantılar esnasında marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. jack'in ve marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı tyler durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. içilen birkaç biranın ardından park yerinde tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. aralarında başlayan bu kavga jack'in hayatını değiştirecektir. bir süre sonra jack tyler'ın yanına taşınır. tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve tyler durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.


  1. kitap film uyarlaması olarak en başarılı örneklerden biridir.
    toss
  2. yeraltı edebiyatını sevmeyenler sanırım bu filmi de sevmeyecekler.
    bir sürü acayip tip ve bunların sıradışı hikayesi.
    bu filmi defalarca izleyenlerin ne bulduğunu gerçekten çok merak ediyorum.
    kişilik bölünür de biri brad pitt mi olur? yoksa film onun için mi izlenir? martha gibi kaç kişiye rastlayabilirsiniz ömrünüzde?
    yahut karşılaşsanız sever misiniz?
    dayanışma derneklerini çıkarları için kullanan bu tipleri gerçek hayatta görseniz onlarla arkadaş olur musunuz? yoksa fellik fellik kaçar mısınız?
    yok efendim bu kurgudur diyenlere hımm! edebi kurgu cidden tadından da yenmiyor mu diye cevap verirsiniz.
    ben sevmedim zaten brad pitt'in oyunculuğunu da bir tek aşil tendonu kesilip ölürken beğenmiştim.
    bu filmi o da kurtaramamış, üzgünüm değilim. çünkü brad pitt bir edward norton değildir!
    bir amerikan history filmi çıkaramamıştır.
    ben filmi brad pitt için değil, edward norton için izlemiştim bir de kitabı okuduğum için.
    bu filmi o bile kurtaramamış, üzgünüm
  3. david fincher'ın kişilik bozukluğu meselesine bambaşka bir soluk getirdiği nadide baş yapıt. ölmeden önce kesnlikle izlenmesi gereken filmlerdendir.
  4. ikilemde bırakır. felsefeyi uygulamak istersiniz ama yemez. sahip olduklarınızın aslında çoktan efendiniz olduğunu anlarsınız. kabullenir ve sistemin dişlilerine bırakırsınız kendini.
  5. bir insana; kendisinden, egosundan soyutlayarak her istediğinizi yaptırabileceğinizi göstermiştir.
  6. özlem duyulan filmdir. hasret gidermek isteyenleri mr. robot izlemeye davet ediyorum, zira meseleyi fight club'ın bıraktığı yerden devralmıştır.
  7. ünlü birkaç oyuncunun bir araya toplanmasından ibaret olmayan çalışma. başarılı bir konu, üzerine yazılmış harika bir senaryo..

    bunlar, yönetmenin çekim başarısı ile birleştiğinde, kült bir film ortaya çıkmış.

    belirli aralıklarla tekrar seyrettiğim, her defasında yeni bir şeyi keşfettiğim bu yapıt gerçekten gördüğü saygıyı hak ediyor.
    bori
  8. kesinlikle kitabına yakışacak kadar iyi işlenmiş ve ince düşünülmüş bir filmdir. ancak filmdeki esas felsefeyi, hayatı ve diğer tüm detayları anlamak için muhakkak kitabı okunmalıdır. zira her zaman, her kitapta olduğu gibi en güzel detaylar yine filme aktarılamamıştır.
  9. bir kere izleyip sevdiyseniz (ki şahsi fikrime göre tersi imkansıza yakın) mutlaka ikinciyi,üçüncüyü de izleyeceğiniz ve her seferinde yeni bir şey farkedeceğiniz olağan üstü filmdir. pek yakında bir sahnesi dövmelerimin arasında yer alacaktır.

    (bkz: tyler mıydı lan o arkada gözüken)
  10. mr.robot dizinin oluşumunda payı olduğu düşünülen film.