1. eriyip biteceğini düşünüyorum.

    filistin mücadelesi arafat'ın saddam'ı desteklemesinin ardından f.k.ö.'nün elinden alınıp hamas'a verildiği gün bitti. bundan sonra alacakları olası zaferler bile filistin halkının zararına olacak.

    şimdi bunları neden anlattım? teksas'ta bir (müslüman, başörtülü, filistinli) öğretmen israil'i asla boykot etmeyeceğine, israil'i boykot eden firmala ve kişilerle ilişki kurmayacağına dair bir sözleşmeyi imzalamadığı için işini kaybetti. sözleşme teksas yasalarına uygun ve hatta mecburi. teksas'da birleşik devletlerin her eyaletini, kendisini, her türlü firmasını boykot edebilir, protestoya kalkışabilirsiniz. geçmişte bu şekilde ülke genelinde boykot edilen eyaletler oldu ama israil'e karşı bunu yapamazsınız.

    anayasal özgülüğünüz kendi ülkeniz dahil her ülkeye karşı geçerlidir, israil hariç

    "yok artık" değil mi? o zaman resmi büyütelim: amerika'nın 26 eyaletinde benzeri yasalar mevcur. 13'ünde yasa tasarısı mecliste. sadece 11 eyalette ticari özgürlüğünüz israil'e karşı kısıtlanmış değil.

    bugün bir yılda türkçe'ye çevrilen kitap sayısı tüm arap lehçelerine çevrilenden fazla. türkiye ise yunanistanın dörtte biri. hesabı yapın. bu donanımsızlık karşısında, hala "kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum, mühendislik, doktorluk yeter" kafasıyla böyle adım adım kaybedrsin işte. ince ince oylarlar. paranı harcayacak olanı da satın alırlar, kandırılar. seni de. sen gösteriler, kamuoyu falan derken bir kafanı kaldırırsın, çoktan vumuşlar.