• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
final cut hölgyeim es uraim - györgy palfi
üstün adam ile üstün kadının üstün aşk hikâyesi nasıl olur... bu üstün adam kim? tatlı hayat'taki marcello mastroianni kadar çekici, dövüş kulübü'ndeki brad pitt kadar etkileyici ya da rocco ve kardeşleri'ndeki alain delon'un ta kendisi. peki ya üstün kadın? audrey hepburn kadar zarif... audrey tautou gibi çocuksu ama greta garbo kadar mesafeli... kurguda üç yıldan fazla süre geçiren györgy pálfi, hafızalarda yer etmiş 450'den fazla filmden yepyeni bir aşk hikâyesi çıkarmış. daha çekilmeden önce klasikleşen eğlenceli ve son derece özgün bir yapıt.


  1. bir film düşünün ki oyuncuları alain delon, charlie chaplin, brad pitt, audrey hepburn, greta garbo...ve sayamadığım niceleri...bir film düşünün ki daha önce izlediğiniz bir çok filmden bir parça, aslında tanıdık bir aşk hikayesi, ama bir o kadar yeni.

    györgy palfi, üç yılı aşkın bir süre içinde (saymak mümkün değil) 450'den fazla filmden alınmış karelerle baştan sona muazzam bir aşk hikayesi sunmuş. adına film denilip geçilebilir mi emin değilim; şahsen daha önce bir benzerini görmediğim, hatta güzel olabileceğine de izleyene kadar ihtimal vermediğim bir çalışma. hem keyifli hem de hatırladığınız sahneler ne kadar fazla ise o kadar çok dallanıp budaklanan, bir o kadar çok duyguya taşıyan bir yönü var. on numara beş yıldız, şahane fikir.
    mesut