1. boş oturma, bir işi bitirince hemen diğerine başla ayrıca iyimser ol, umut et
  2. edebiyatımızda beşir fuad'ın 5 şubat 1887'de bileklerine morfin enjekte edip damarlarını kesmesi suretiyle intihar ederken^:evet, uzun uzadıya bir süreçtir^ "arzu ettim ki, bir insanın öldüğünü ve ölürken neler duyup hissettiğini bildirmek suretiyle insanlığa bir faydam dokunsun" dediği, damarlarından kanlar akan elinin tuttuğu kalem, kan ve mürekkep karışımı şu metni dökmüştür kağıda:

    “suret-i varaka,
    ameliyatımı icra ettim, hiçbir ağrı duymadım. kan aktıkça biraz sızlıyor. kanım akarken baldızım aşağıya indi. yazı yazıyorum, kapıyı kapadım diyerek geriye savdım. bereket versin içeri girmedi. bundan tatlı bir ölüm tasavvur edemiyorum. kan aksın diye hiddetle kolumu kaldırdım.baygınlık gelmeye başladı.

    canib-i zabıtadan gelecek tahkik memuruna size anlatmağa mecbur olmadığım bazı esbabdan dolayı terk-i hayata mecburiyet gördüm. kendi kendimi öldürdüm. benim yazım ve imzam alem-i matbuatta bulunan muharrirlerce malumdur. binaenaleyh beyhude işgüzarlık edeceğim diye zaten matem içinde bulunacak familyam azası hakkında bi-lüzum tahkikata girişip de onları iz'ac etmeyiniz. şu itirafnamem intiharın vukusunu müsbittir. sizin vazifeniz kağıdı alıp bir jurnal ile makama takdim etmekten ibarettir.

    vücudumu teşhir olunmak üzere mekteb-i tıbbiyye'ye teberrüan bahşettim. cenaze oraya naklolunmalıdır.

    beşir fuad"

    ^:yasal uyarı: intihar etmeyin.^
  3. gg (good game)
    ivy
  4. iyi isler yapmak icin iyi insan olmak gerekmez.
    abi
  5. yaşamak için ölmek sırası bizde
  6. romain gary'nin intihar mektubunun şu son iki satırının altına imzamı atarım;

    "çok eğlendim, teşekkür ederim. hoşçakalın."
  7. yananı görür allah,görür inşallah.çaresi yoktur,mazallah.
    kuz
  8. ah yaşamak! aldatanlarin en istikrarlisi ve büyüğü. ah ölüm! 10 saat sigarasızligin ardından yakılan ilk sigara;sert ve tatmin edici.
  9. f5
    hubot
  10. devam edemem... devam edeceğim.

    zöge: abi samuel beckett kitabının sonuna^:l'innomable^ bunu yazınca tamam. ben hayatımın sonuna yazınca vauuuuuvvv...