1. evreni inceleyen bilim dalı.eğitim sistemimizde genelde ezber üzerine dayalıyken gerçekte deneye , mantığa ve ölçümlere dayanır.matematikle kardeştir kimyasız tadı tuzu yoktur.
  2. modern fiziğe dek saçma düşüncelerin dayanağı olmuştur. aristo'nun okun hareketini okun ilk harekete başladığı zaman önündeki havayı ittiği, sonra bu havanın okun arkasına geçip tekrar oku ittiği, nihayetinde de hava yorulunca okun düştüğü fikriyle açıklaması bunlardan sadece biridir.
  3. 100 sene sonra insanlar bizim hakkımızda konuşurken "abi adamlar modern fizik diyerek e=mc2 ye inanmış" diye taştaş geçecek. ondan 100 sene sonra da "abi adamlar füzyon motoru ile seyahat ediyorlarmış" diye torunlarla taştaş geçecekler. modern bilim gözlem ve algı yeteneğimiz ile sınırlı. gerçek bilimi tanrıya ulaşıp "neden" diye sorduğumuzda tam olarak anlayabileceğiz.
  4. kelime kökeni doğa olan, en eski, en saf bilim ve doğanın içine ait olan bilim dalıdır. fizik diğer tüm bilim dallarını bir şekilde kapsayan özel ve geniş bir bilim alanı olduğundan genelde elinizi attığınız her şeyin içinde bulabilirsiniz.

    fiziğin uğraşını tam olarak algılamak için şu cümle iyi olur: bir obje bir davranış sergiliyorsa, neden? nasıl? fizik tamamen bunun üzerine kuruludur.

    tarihi çok uzun ve kompleks olduğundan basitçe özet geçmek gerekir. 8 farklı periyota böldüğünüzde sırasıyla;
    -aristotale ve arşimed ile antik yunanda başlayan hareket, madde, yıldızlar
    -mo di ile çinde ve asyada devam eden atışlar, hareket, astronomi
    -ibn-i heysem, el-biruni, tusi ile islam topraklarında impetus (yerçekimi, enerji gibi kavramların kökeni), astronomi ve optiğin kırılma noktasına ulaşması (modern bilimin, gözlemin ve methodun ortaya çıkışı aslında bu nokta olarak kabul edilir.)
    -galilei galileo, tycho brane, johannes kepler ve kopernik ile arşa çıkan astronomi, bilimsel gözlem,
    -newton, lagrange ve hamilton ile final formuna ulaşan mekanik, astronomi, akışkanlar mekaniği
    -gauss, maxwell, faraday ve ampere ile elektrik, elektrostatik, ve elektromanyetizma gibi kavramların çözümü ve ışığa modern bakış
    -einstein, michelson, lorentz, minowski, lemaitre ve friedman ile görecelik, kozmoloji ve modern fiziğin başlaması
    -boltzman, planck, bohr, born, schrödinger ve sona doğru feynmann ile asıl mutlak olan kuantum mekaniğine kavuşulması
    şeklindedir.
  5. üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinde eğitimi verilen bölümdür.
  6. yer çekimini 10 alıyorken yapamıyordum ben bunu, şimdi 9.8 oldu hadi bakalım fırlat şu topları adamım!! dediler. 5-15-25 kuralı çöp olduktan sonra bir daha hiçbir yerden serbest atış yapamaz oldum.

    lisedeki fizik hocamın üzerimdeki travmatik etkilerini geçemeyeceğim burada. sınav öncesi bir gece, rüyamda üniversiteye başladığımı görüyordum. ama bir uyanıyordum ki sınava yarım saat geç kalmışım! koştur koştur giriyordum salona bir de ne göreyim, yine o fizik hocası yine fizik sınavı. insan olarak sevsem de, bu korkunç bölümü bitirmiş canavar yönünü kabullenmemi sağlamıyordu. diğer arkadaşlarım da beraber aynı asansörde yatay atış hareketleri temalı rüyalar görüyormuş zaten. ebemizin torkunu aldı.