• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.63)
forrest gump - robert zemeckis
forrest gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan forrest gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan forrest gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.


  1. yeni yüzyılın dibinde çekilen pek çok film gibi efsanedir. bu filmde tom hanks, the dark knight'daki headth ledger ile yarışıyor benim gözümde.
  2. hayatta mantıkla bir yere varılamadığını gösteren başarılı film. apartmanlar gökdelenler duygu ürünü olamaz ama basit bir anlamsız koşu olabilir.
    abi
  3. philadelphia'daki insanüstü performansından sonra bu filmdeki gibi bir rol ile izleyicinin karşısına çıkmak ve çıtayı bir üste taşımak ancak tom hanks kalibresindeki bir oyuncu için mümkündür.
    flute
  4. bu öyle bir filmdir ki; şıp diye bitiverir, duygu karmaşası yaşatır, yer yer bazı sahneleri nedensizce aklınıza düşebilir. çok samimidir, izleyin.
  5. amerikalıların en sevdiği oyuncunun tom hanks olması olgusunu 1994 yılında inşa etmeye başlayan film. bunun yanında sizi dönemin akımlarına, olaylarına şahit edebilir ve 4 mevsimlik duygular yaşatabilir.
  6. izlediğim tüm filmlerin üstünde tuttuğum filmdir forrest gump.
    izleyeni en başından otobüs durağında bekleyen aklı kıt bir adamla pek çekmez belki ama yine aynı adamın, küçük bir çocuğun yazdigi mektubu, onun özeline gösterdiği saygıyla açmayışı öyle sarsıyor ki insanı..
    nesli
  7. mükemmel senaryosuyla bir ülkenin yakın tarihinde yer alan önemli olayları tek tek ele alan, canım sıkıldıkça izlediğim film, tom hanks'in olması filmi daha da izlenilir kılıyor.
    kimbo
  8. en iyi film dahil 6 oskar ve 37 farklı ödül almış bir başyapıt. izlediğim en güzel filmler arasında. bu filme yorum yapmak bile haksızlık tek diyebileceğim mutlaka izleyin izlettirin.
  9. kült bir filmdir. genellikle çok marjinaliz acayip marjinaliz neyiz lan biz diyen , sanatsal filmler izlediklerini iddia eden tiplerce eleştirilir.
  10. amerikan rüyası tanımının en iyi yapıldığı filmdir. filmi çok severim o ayrı ancak, filmin vermek istediği mesaj oldukça sakat. debil bir adam olsan bile eğer sisteme boyun eğer, sorgulamaz, naif bir şekilde sana denilenleri uygularsan herkesin hayallerindeki hayat senin olabilir. filmde de bu mesaja dair oldukça somut yerler olduğundan (merak etmeyin spoiler vermeyeceğim) filme dair böyle bir mesajın varlığı çok da yokmuş gibi gelmiyor. hollywood nedir dense ilk aklıma gelecek film bu olur herhalde.