• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.63)
forrest gump - robert zemeckis
forrest gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan forrest gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan forrest gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.


  1. tom hanks için bile izlenebilecek bir film, bence başyapıt. ağızda değişik bir tad bırakan ender filmlerdendir.
  2. run, forrest, run, cümlesiyle hafızalara kazınmış film
    eğitim bilimleri camiasında da pek bir popüler
  3. yeni yüzyılın dibinde çekilen pek çok film gibi efsanedir. bu filmde tom hanks, the dark knight'daki headth ledger ile yarışıyor benim gözümde.
  4. bu öyle bir filmdir ki; şıp diye bitiverir, duygu karmaşası yaşatır, yer yer bazı sahneleri nedensizce aklınıza düşebilir. çok samimidir, izleyin.
  5. izlemeyenimiz yoktur, duygulanmayanımız da yoktur. hep böyle bir dostumuz olsun isteriz değil mi? tertemiz naif ve bir o kadar kırılgan bir insanı canlandırmış tom. bir 20 - 30 yıl sonra bugünleri daha doğrusu uzaklaştığımız dünleri anlatan çok güzel bir film diyerek kim bilir kaç defa izleyeceğiz.
  6. hayatta mantıkla bir yere varılamadığını gösteren başarılı film. apartmanlar gökdelenler duygu ürünü olamaz ama basit bir anlamsız koşu olabilir.
    abi
  7. amerikalıların en sevdiği oyuncunun tom hanks olması olgusunu 1994 yılında inşa etmeye başlayan film. bunun yanında sizi dönemin akımlarına, olaylarına şahit edebilir ve 4 mevsimlik duygular yaşatabilir.
  8. izlediğim tüm filmlerin üstünde tuttuğum filmdir forrest gump.
    izleyeni en başından otobüs durağında bekleyen aklı kıt bir adamla pek çekmez belki ama yine aynı adamın, küçük bir çocuğun yazdigi mektubu, onun özeline gösterdiği saygıyla açmayışı öyle sarsıyor ki insanı..
    nesli
  9. tesadüfler silsilesi yaşanır film boyunca. ama böyle şeyler sadece filmlerde olur dersin ya aslında tam o kıvamda bir film ama diyemiyorsun işte. o kadar hayatın içinden ki.. evet olabilir evet yapabilirsin takma kafana hiçbir şeyi ve devam et diye umut veriyor. sanki hayatını akışına bıraksan ve hiç düşünmeden yaşasan daha mükemmel bir hayat seni bekliyormuş gibi.. belki de öyledir belki de fazla yoruyoruz kendimizi ve bu film uyan ve kendine gel artık demek için yapılmıştır...

    sanırım birisi için en iyi dileklerim "umarım forrest gump gibi mutlu bir hayatın olur ve tesadüfler seni es geçmez." olacaktır.
  10. mükemmel senaryosuyla bir ülkenin yakın tarihinde yer alan önemli olayları tek tek ele alan, canım sıkıldıkça izlediğim film, tom hanks'in olması filmi daha da izlenilir kılıyor.
    kimbo