• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.80)
freaks and geeks
1980’lerde geçen, bir grup gencin başından geçenleri anlatan dizi. dizide karakterlerin iki gruba ayrıldığı görülüyor. birinci gruptakiler freaks, ikinci gruptakiler ise geeks olarak nitelendirilmektedir. kendilerine eziklermiş gibi davranılan ergenlerin karizmatik görünme çabalarının yanında popüler olmak için yaptıkları hem komik hem de gerçekçi bir dille yansıtılmakta.


  1. popülerliğini bittikten çook sonraları kazanmış dizi. türdeşlerine göre daha doğal, gerçekçi olmasıyla tanınır. freak'lerini de geek'lerini de ayrı severim. hayır bunun yerine gidip dawson's creeki tutan kafaları ...

    freaks:

    - lindsay weir - linda cardellini'nin canlandırdığı, aslında ne geek ne de freak olan üyemiz. kimlik arayışı içindedir bence, ne tarafa ait olduğunu kendisi de bilmemekle beraber, babaannesinin ölümü üzerine senelerce emek verdiği şeyleri bir kenara bırakıp hafiften hoşlandığı daniel desario'nun da içinde bulunduğu freak'lerle vakit geçirmeye başlar. bir yandan eğlenmekte, bir yandan ben n'apıyorum düşüncesini aklından çıkaramamakta. grubun akıllı ablası.

    - daniel desario - james franco'nun canlandırdığı, cool tipleme. kim kelly ile inişli- çıkışlı bir ilişki yaşamakta, ama enteresan bi şekilde dönüp dolaşıp heep kim'e geliyor, dizi devam etse kesin evlenirlerdi hatta. sınıfta kaldığından dönemdaşlarından büyük aynı zamanda. grubun lideri gibi bir şey.

    - ken miller - seth rogen'ın canlandırdığı umursamaz, ukala arkadaşımız. laf sokmaların bini bi para, tabii ağzının payını verecek ablamızla tanışıncaya kadar. grubun zeki elemanı, hazırcevap zeka gerektirir sonuçta.

    - nick andopolis - jason segel'ın canlandırdığı saf aşık. davullarına ve lindsay'e delicesine aşık, hatta saplantılı demek daha doğru olur sanırım. sürekli kafası iyi dolanmakta imiş başlarda, sonlara doğru çekmeyi bıraktı, daha sıkıcı bi adam olup çıktı.

    geeks:

    - sam weir - john francis daley'ın canlandırdığı geek'lerin en aklı başında üyesi. aynı zamanda lindsay'in kardeşi. cindy sanders'a platonik bir aşk beslemekte. aşkı uğruna okul takımının maskotluğuna bile soyunuyor, ki bu bir geek için oldukça zor. grubun da gizli lideri.

    - neal schweiber - samm levine'ın canlandırdığı açıkgöz geek. lindsay'e karşı hisleri var ama bilmiyor ki abisi bu konuda ilerleyecek. oldukça komik, bir o kadar da cinfikirdir. babası çok zengin bir dişhekimidir ve annesini aldatmaktadır ama annesinin bu durumdan bir şikayeti yoktur saçma bir şekilde.

    - bill haverchuck - martin starr'ın canlandırdığı saf geek. saf şansı olsa gerek, okulun en güzel kızlarından birini öpme şansına sahip olacak ilerde. arkadaşlarına da sadıktır kendisi aynı zamanda.
  2. devam etseydi çok ciddi bozardı diye düşünüyorum. özellikle sonlara doğru jason segel sadece freak ahalisinin değil dizinin de buzzkiller'ı olmaya başlamıştı. belki bir şeyler yarım, belki eksik, böyle bittiği çok daha iyi oldu; bu sayede birçoğumuz için masumiyetin halen kaybolmadığı bir dönemi de hatırlattığı için hoş bir gülümsemeyle anabiliyoruz freaks and geeks'i. sonu açık bırakılmış güzel bir film gibi.

    ayrıca the breakfast club tarzı gençlik filmlerini beğenenlerin bunu da gayet keyifle izleyeceğini tahmin ediyorum.

    bu da baştan sona muhteşem müziklerle dolu dizinin son sahnesinde çalan, ripple.
  3. harika bi' dizi.
  4. jason segel sempatiğini barındıran dizi. bu bir artı ama izler miyim? asla.
    sezgi
  5. Nick'e resmen aşık oldum! !---- spoiler ----!

    Adam orada gelmiş my lady my lady diye şarkı söylüyor müşkülpesent lindsay ondan ayrılmaya çalışıyor, beni avutan tek şey bu ikisinin gerçek hayatta çıkmış olması...
    !---- spoiler ----!

    Sam'in " "O"" yüzünü unutan var mıdır, ya da bill'in introdaki gülüşünü?

    Bill bu arada silicon valley'deki bir oyuncuymuş allahuekber dedim öğrenince. İnsan keşke bitmeseydi diyor ama devam etseydi her dizi gibi boka sarabilirdi...

    Hamiş: O zamanın modasına bayıldım!
  6. aşırı güzel dizi(ydi). keşke bir sezoncuk daha gitseydi.
    sam weir ve arkadaşlarına hayrandım gerçekten, sanırım geek bir yanım var.