• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.35)
friends
dizi, new york'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır. monica ve ross kardeştir. monica aşçı, ross ise paleontolog ve akademisyendir. rachel, monica'nın okul arkadaşı ve ross'un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. ralph lauren'de çalışmaktadır. chandler, ross'un okul arkadaşıdır ve bir şirkette veri analiz uzmanıdır. joey, chandler'ın ev arkadaşıdır ve oyuncudur. phoebe, büyükannesi ile yaşamaktadır (büyükannesi ölene dek) sonra belirli olaylar sonucunda rachel ile yaşamaya başlarlar. masözlük ve sokaklarda çalgıcılık yapmaktadır.


  1. joey'in komik saflıkları ve chandler'ın olağanüstü zekice dokundurmaları sayesinde bana çok keyifli zamanlar geçirten dizidir. o kadar kaliteli ve eğlencelidir ki başta how i met your mother olmak üzere çok sayıda komedi dizisine ilham kaynağı olmuştur.
  2. bilindiği gibi bir çok komedi dizisinde espri amaçlı laf kalabalıklığı vardır kabak tadı verir. friends ise daha çok içten tebessüm ettiren zaman zaman çok güldüren hem de hüzünlendirebilen bir dizi. bazen canın sıkılırsa rastgele bir bölüm açar izlersin, keyfin yerine gelir. ilaç niyetine izleyiniz efenim.
    kuru
  3. bizim arkadaşlar bunlar. finalde üzüldüm baya baya. elinizden bir şey de gelmiyor. izlerken dikkat edin diğer saçma işlere karşı alerji oluşturabilirsiniz.
  4. bir arkadaşımın resmen kafamı s*kerek başlattığı dizi. başladıktan sonra üç ayda bitti... nasıl olur falan demeden tekrar başladım. karakterleri eğlenceli, garip ve fazlasıyla samimi olan dizidir bu, sizi bağlar, içinize işler. izlemeden duramazsınız ve izlerken sesli gülersiniz. gidip tekrar mı başlasam acaba...
  5. episodecalendar.com'a göre 2824 bölüm dizi izlemiş, kısa hayatımın 2 ay 29 gün 10 saatini bu dizilere harcamış biri olarak benim için bir numaradır.
  6. how you doin' ?
  7. ahh nerde o eski friends'likler dedirten dizi
  8. seinfeld ile beraber tüm zamanların efsanesi.
  9. kendimi mutsuz ve yalnız hissettiğimde aradığım arkadaşlarım gibiler artık. çoğu insanla geçirdiğim zamana acırım friends izlediğim zamana acımam. tarihin kendi alanında en iyi dizisidir