• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.56)
full metal jacket - stanley kubrick
amerikan ordusu ve vietnam savaşı, fakat bu kez stanley kubrick bakış açısıyla. filmin başlarından ortalarına kadar askeri disiplinin farklı kişiliklerdeki askerler üzerinde nasıl bir etki yarattığını izliyoruz. 


  1. savaşın ne kadar iğrenç bir şey olduğunu gözler önüne seren, savaşı direk savaşanların gözünden anlatan be savaşa katılanların neler hissettiğini gayet başarılı bir şekilde gösteren bor film. sanırım filmin bitmesine sevindim diyebilirim. yoksa ölenlerin yasını tutmaya başlayacaktım. insanı öylesine etkiliyor.
  2. itaat konusu ile ilgilenenler izleyin derim.
  3. koşarken söylenen marşlar pek bir komiktir. the simsons'un bu filmle taşak geçen çok komik bir bölümü vardır ayrıca.
    zgrkk
  4. askerliğin ilk dönemlerinde hatırlanan, döndükten sonra bir daha izlenen ve dönemsel bir şizofreninin esir aldığı filmlerden biridir. söylersin söyledikçe tekrar edersin ve hayali bir tasavurrun peşinden gerçeklikten koparak sonsuzluğun uzvundan azad edersin. hayat dersin ama hayat değildir...
  5. bir arkadaşımın attığı twit filmden sonra anlam kazandı.

    !---- spoiler ----!

    ben leonard'ım ve hayatımda ki herkes eğitim çavuşu. doğru günü benim kadar siz de bekleyin

    !---- spoiler ----!
  6. !---- spoiler ----!

    joker'in miğferindeki "born to kill" yazısı ve üniformasinda ki barış rozeti abd'nin katliamlarına barış kılıfı bulmasına yönelik bir gönderme değil de nedir?

    !---- spoiler ----!

    sözde değil gerçekten savaş karşıtı olan,militarizmin insanın insani özelliklerini yok ettiğini gösteren, ulusal gurur saçmalığın yerden yere vuran, emperyalizmin ikiyüzlü bir katliam makinesi olduğunu gösteren şimdiye kadar yapılmış en iyi savaş filmi.
    kahve
  7. sistem denilen makinenin en masum bir insanı bile nasıl canavarlaştırdığını anlatan bir kubrick şaheseri.

    insanı sadece temel içgüdüleri ile hareket eden bir hayvana dönüştüren militarist zihniyeti çok iyi yansıtıyor.
  8. çavuş harikaydı tek kelimeyle.
    kikk
  9. apocalypse now, the thin red line ve diğer bir kubrick fimi olan paths of glory ile birlikte en iyi savaş karşıtı filmlerdendir.