• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.85)
g.o.r.a. - ömer faruk sorak
anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan arif uzaylılar tarafından kaçırılarak g.o.r.a adlı gezegene götürülür. arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. bunun için de uzaylı komutan logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan ceku'ya aşık olan arif, g.o.r.a'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla logar'ı alt etmeye çalışır.


  1. Neredeyse tüm repliklerini ezbere bildiğim, türk sinemasının en iyilerinden hatta türünün en iyisi. Filmi seven bir arkadaşımla spontane bir şekilde replik üzerinden diyaloğa girince dakikalarca sürdürebiliyoruz. Filmi defalarca izledikten sonra ancak keşfettiğim bir ayrıntı; arif ışık'ın mustang'inin plakası 07 az 007. Her yerinden detay fışkırıyor arkadaş.
    mnb
  2. canın sıkıldığında,yapacak bir şey bulamadığında,gülmek istediğinde tekrar izlenmesi gereken film.

    -enverina senin hediyeni gemide kaybetmişiz.

    bu replikteki espriyi anlayamadım.anlatacak var mı?
  3. çok sağlam bir filmdi. özellikle star wars'a göndemeleri (çöl gezegeni,bar olayı,filmin sonu) ayriyeten güzeldir. sucuk ağacı hangi kafanın ürünüdür kestiremiyorum ama ben lsd diyorum.
  4. türkiye'nin en iyi komedi filmidir. çokta fazla söylenecek bir şey yok 50 kere izlesen de 100 kere izlesen de bıkılmayacak bir film.
    quess
  5. cem yılmaz'ın açık ara en iyi filmi. son zamanlarda yerleştirilen reklamlardan filmlerini izleyemez olduk.
    türk sinemasında da daha iyi bir bilim kurgu yapamadık maalesef. çok üzücü.
  6. çok bir yoruma gerek olmayan, izlemelere doyamadığımız en iyi türk komedi filmlerinden.
  7. filmin sadece bir sahnesindeki diyalog

    -oğlum çay söyle bakma sığır gibi,a tea ?
    -no thanks
    -sen söyle sktr et
  8. türk halkını aptal yerine koyan basit komedi filmlerinin kol gezdiği şu günlerde aradığım, özlediğim komedi filmlerinden. hatta gideyim 15567902. kez izleyeyim komedi filmi kıtlığında böyle film bulmuşuz bıkana kadar devam.
  9. alev şeklinde bir top ya da top şeklinde bir alev tarafından yok olacakken, masum bir aşk öpücüğü sayesinde kurtulan gezegen. masum bir aşk öpücüğü göktaşını yok edecek güçtedir.

    sinemada iki defa izlemiştim. hatta ikinci gidişimde üstümde kırmızı bir kazak vardı onu da unutmuyorum. bir tanıdık ve iki kuzenim ile gitmiştim. sonrasında da kaç defa izledim kimbilir. bugün bir filme iki defa gitmeyi bırak bir defa bile gidemiyor insanlar. o yıllarda bir sürü film var iki defa, üç defa gidip izlediğim.