• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


  1. sakin olun. sıkın dişinizi geliyor.

    khaleesi babasını arayıp ilk 5 bölümü izleme diye açıklama yapmış bu arada.
  2. 5. sezon daha yayınlanmadan malum ortamlara sızdırılan dizidir. şuan ilk 4 bölümü mevcut. ̶g̶̶ü̶̶n̶̶ ̶̶b̶̶i̶̶t̶̶m̶̶e̶̶d̶̶e̶̶n̶̶ ̶̶b̶̶ü̶̶t̶̶ü̶̶n̶̶ ̶̶s̶̶e̶̶z̶̶o̶̶n̶̶u̶̶n̶̶ ̶̶y̶̶a̶̶y̶̶ı̶̶n̶̶l̶̶a̶̶n̶̶a̶̶c̶̶a̶̶ğ̶̶ı̶̶ ̶̶s̶̶ö̶̶y̶̶l̶̶e̶̶n̶̶i̶̶y̶̶o̶̶r̶.̶

    bana göre "overrated" bir dizi, pek ipimde değil. ama game of thrones manyakları ya spoiler manyağı olacaklar ya da yapacak bir şey yok diyerek izleyip tekrar 1 sene yeni sezon bekleyecekler.

    edit: ilk 4 bölüm tost makinesi kalitesinde dizilab'a eklenmiş. türkçe altyazı şimdilik yok.

    edit 2: ilk bölümün ingilizce altyazısı geldi.

    edit 3: ilk bölümün türkçe altyazısı geldi

    edit 4: ikinci bölümün türkçe altyazısı geldi

    5. ve muhtemelen son editim: sabahki bilgi kirliliği arasında "gün içinde bütün sezon yayınlanır" gibi bir cümle kurmuştum. bu haberin yalan olduğu ortaya çıktı. yanlış bilgi verdiğim için herkesten özür dilerim.
  3. tes
  4. tes
  5. !---- spoiler ----!

    kit harington (nam-i diger jon snow) 6.sezonda az da olsa yer alacagini aciklamistir. zaten dizinin setinden jon snowun da oldugu bir kac sahnenin basina sizmasi soylentileri alevlendirmisti.en sonunda kabul etmis kendileri.



    !---- spoiler ----!

    dizi ne kadar basarili olsa da kitabin tadini yine verememistir.george amca nedense serinin bir sonraki kitabi olan 'the winds of winter' i sanki bizlere inat olsun diye cikarmiyor.arkadas olecen olecen daha yazilacak 2 belki de 3 kitap var seride hadi artik c'moooonn...

    (bkz: okuyucuya inat kitap cikarmayan adam)
  6. ecimi
  7. 6. sezona saçmalıklarla başlamış dizi yine de heyecanla yeni bölümlerini bekliyoruz tabii. bu arada dinlediğim müzik tarzlarına göre Jon Snow çıktı karşıma (http://www.spotify-gameofthrones.com/ ) . bu adamı harcamayınız !
  8. ŞU PAİNT ÇALIŞMAMDA 6.sezonun 1. bölümünün başında john snow yerden kaldırıldıktan sonra sör davos'un uzun uzun baktığı kardaki kan izleri var. kahve falından anlayan arkadaşları buraya bekliyorum.

    resimden yola çıkarsak,
    1. gördüğünüz üzere açık açık geyik başı, yani baratheon'lar
    2. burada ağzından ateş saçan bir ejderha var yani targeryenler
    3.burun ve gözünden aslan olduğu anlaşılıyor , yani lanninsterlar

    yukardaki 3'ü aynı yöne bakıyor

    4. tipik dört ayaklı kurt silüeti yukarı bakıyor, Starklar
    5. açıkça balık resmi, yani tully ailesi (lady stark'ın ailesi)

    4 ve 5 aynı yöne bakıyor.

    işin mi yok ne saçmalıyorsun diyenler olabilir ama bence orda bişey vardı. 5 dakikada bunları gördüm, bişey bulursanız yazın.