• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


  1. 7. sezon tanitim videosu ile buralar hareketlenir diyordum ama kimse bahsetmemis. yeni sezon cok hareketli olacak gibi gozukuyor. hadim edilmis grey worm bile olmayan seyiyle kiz dusurmus gerisini siz dusunun.
  2. 5. bölümüyle ortamlara akmıştır.
  3. s5e8 itibariyle

    !---- spoiler ----!

    - tyrion ve khaleesinin buluşması,mormontun çukura girişi ve sanırım en önemlisi khaleesinin varyse olan bakış açısının değişecek olmasının da düğünle birleşmesiyle meerenin havası yavaştan değişmeye başlayacak.

    - sansanın,reeki tekrar theon yapıp kaçırma ihtimali kanaatimce bulunmakta.zaten kitaptan farklı bir çizgiye dönmesi sebebiyle olayların kabuk değiştireceği aşikardı ancak ramsay faktörü hala kafa karıştırmıyor değil.

    -aryanın yolu hiçkimse olmaktan başka biri olmaya zaten evrilmişti.bu bölümde gerek jaquenle konuşması,gerek denizciyle olan tanışması hemen hemen kitapla paralel ilerliyor.kendisine en büyük saygı,sevgi,destek mesajlarımı iletiyorum.valar morghulis.

    -inanç kitapta olduğu gibi cerseiyi anadan üryan kingslandingte yürütecek o artık anlaşıldı ancak jaime naptı,cersei toparlanırsa nolur,kitaptan farkları ve yeni kitaptaki durum ne olacak izleyip göreceğiz.

    -işin en baba kısmı olan kuzeye geldik artık.en baştan söylüyorum benim için azor ahai jon snowdan başkası olamaz ve lyanna stark <3 rheagar targaryen meyvesi olduğuna ak gezenle bakışmasında iyice kanaat getirdim.hem boş yere mi songs of ice and fire bunun adı ? tabi valyria steel nasıl dragonglass oldu onu bende bilmiyorum.

    bitti

    !---- spoiler ----!
  4. her sezonunun 9. bölümünün sezon finalinden daha hareketli olduğu , jon snow'un hiç bir şey bilmediği ve bu adam ölürse dizi biter diyemeyeceğin dizi.
  5. ŞU PAİNT ÇALIŞMAMDA 6.sezonun 1. bölümünün başında john snow yerden kaldırıldıktan sonra sör davos'un uzun uzun baktığı kardaki kan izleri var. kahve falından anlayan arkadaşları buraya bekliyorum.

    resimden yola çıkarsak,
    1. gördüğünüz üzere açık açık geyik başı, yani baratheon'lar
    2. burada ağzından ateş saçan bir ejderha var yani targeryenler
    3.burun ve gözünden aslan olduğu anlaşılıyor , yani lanninsterlar

    yukardaki 3'ü aynı yöne bakıyor

    4. tipik dört ayaklı kurt silüeti yukarı bakıyor, Starklar
    5. açıkça balık resmi, yani tully ailesi (lady stark'ın ailesi)

    4 ve 5 aynı yöne bakıyor.

    işin mi yok ne saçmalıyorsun diyenler olabilir ama bence orda bişey vardı. 5 dakikada bunları gördüm, bişey bulursanız yazın.
  6. 6. sezon 2. bölüm
    !---- spoiler ----!

    20 ocak 2016'da şöyle bir şey paylaşmıştım bir got sayfasında
    1)arkadaşlar şu konuya açıklık getirelim:
    jon snow şuan ölü! ammavelakin canlanacağı bölüme kadar ölü. o bölüm gelene kadar ''jon snow lives!'' diyemeyiz.
    bakın bütün oyuncular, yapımcılar ''jon snow şuan tamamen ölü!'' diyorlar. burada da kelime oyunu yaptıklarına eminim. yani reyizimizin oğlu geri gelecek, stark sancaktarlarını toplayıp diyarı dize getirecek!
    ---------------------------------------------------------------------------------
    2) sean bean'i bu sezonda ned stark olarak göreceğiz. çok büyük sükse yaratacağından dolayı söylenmiyor bu bilgi fanlara ama siz bana güvenin, sean bean'i göreceğiz.
    ------------------------------------------------------------------------------
    geldi lan reyizin oğlu

    !---- spoiler ----!
  7. davostan başka delikanlı adamın olmadığı dizi.
    we trust in sir davos.
    davos for the presidency
    vagus
  8. !---- spoiler ----!

    sanilanin aksine ned stark onursuz gosterilmemistir. o karsisindaki adamin acilarina son vermeyi tercih etti ve yuzunde sinirle karisik "ah ulan howland ne olursa olsun bu ayip, yapilmaz. adam hak ederek kazanacakti" ifadesi vardi.

    ben ned'in bran'i duyduguna hem inaniyorum hem inanmiyorum. cunku duymasi da normal geliyor, duymamasi da. senaristlerin amaci bence kafa karisikligi olusturmakti ve bunu cok iyi basardilar.

    rahip sercenin kellesi tez zamanda alinsa da kurtulsak bi. sapina kadar starkciyim ve lannister dusmaniyim ama adam dini resmen afyon olarak kullaniyor.

    kuzeyde de tek onurlu starklarmis, vay be. gelen giden satiyor birbirini, yeni nesil cok boktan. (jon umber'a saygim sonsuz)

    khaleesi ol de kurtulalim yahu!

    tyrion, senin de umarim dilini keserler.
    !---- spoiler ----!
  9. beşinci bölümü biraz önce izledim, ay hala ağlıyorum:( bu sezonun en iyi bölümüydü.

    !---- spoiler ----!

    hodorun kapı tutma sahnesinde çalan o parçanın adı nedir nasıl indirebilirim? bilen varsa yardımcı olsun.

    !---- spoiler ----!
  10. eveeet, sahalara dönüş yaptığımıza göre^:lale idim, kopardılar^ hemen dizinin son bölümü yani 06x05 hakkında yorumlarımızı yazalım

    !---- spoiler ----!

    1_littlefinger, ya sevdiği kadını (cat stark) öldüren freylerden intikam alacak ya da her zamanki gibi birilerini satıp ya tullylere ya da starkların topladığı ordulara saldıracak. tabi bunu yapabilmesi için robyn arryn'in ya devreden çıkması (ölmesi) ya da kendini komple petyr'a bırakması gerekiyor.

    2_khaleesi ve jorah.
    ben jorah'ın iyileşip, sıkıntılı bir zamanda dönerek khaleesi'yi kurtarıp öleceğini düşünüyorum.

    3_arya stark
    faceless olmayacağını, sadece katil olması için jaqen tarafından eğitildiğine kesinlikle eminim bu bölümden sonra.
    bizden biri olmayacaksın iması, ned stark'la dalga geçilen tiyatroya özellikle onun yollanması (intikamını hatırlasın diye), kılıcını atmamış olması (her şeyden haberi olan jaqen'ın bundan da haberi vardır).
    jaqen'ın aryada ilgisini çeken şey, arya'nın su dansı (syrio forel'in ilk sezonda öğrettiği dövüş tekniği) bilmesi olabilir.

    4_akgezenlerin, dragonglass ile yaratıldığını gördük. aşil'in hikayesinden alınmışa benziyor. onları öldüren tek şey dragonglass ve ejderha ateşinde dövülmüş valyrian çeliğinden yapılma kılıçlar.

    5_greyjoylar ve demirdoğumlular hakkında konuşmak istemiyorum. gördüğüm en tırt sahneler onlardaydı, tüm sezon belki de tüm dizi boyunca.
    yabanilerden daha yabani ve bağnaz bunlar.

    6_bran'e küfredenleri anlamıyorum. elinizde diyarın en büyük gücü var ve siz keşfetmek isteyen bir çocuksunuz. ayrıca her zaman geçmişe gittiğini düşünerek bugün gördüklerini tekrar görmek istedi lakin ters tepti. onu geçmişe götüren three eyed raven idi ve onsuzken bugünün tarihinde gitti gitmek istediği yere ve gece kralı ile karşılaştı. sonra damgalandı bildiğiniz gibi.
    geçmişteki olaya giremeyeceğim henüz bir düşüncem ve teorim yok o konuda lakin paradoks işine girmemeliydi diye düşünüyorum bu seri.
    summer'ın ölümü boşuna oldu (summer is dead, winter truely came alt metni güderek öldürdülerse kulaklarını iyi çınlattım haberleri olsun). three eyed raven'ın ölümü de en az hodor kadar üzdü ve hodor...
    tüm hayatını o an için yaşayan starkların en sadık adamı. kuzey seni asırlar boyunca hatırlayacak. ned ve robb'un ölümünden sonra dizideki ölümlere duyarsızlaşmıştım (kurtlar hariç). dün tekrar gözlerim doldu.

    7_ rickard stark'ın, oğlu eddard'a dediği laflar umarım bran'in ve kardeşi jon'un yeni mottosu olur.

    ''eğer savaşırsan, kazan.''

    ekleme: meera reed nasıl akgezen öldürdü diye soran insanlarla karşılaştım çokça. yahu, ormanın çocuklarından biri, göstere göstere ucunda dragonglass olan mızrağı saplıyor akgezene ama zırhını delmiyor. meera da o mızraklardan birini atıp, derisinden geçirince akgezen ölüyor.

    bu arada meera henüz bilmiyor onların sadece dragonglass ile öldüğünü bence. tesadüf eseri öldürmüş olma ihtimali %90.

    ekleme 2: atladığım bir nokta hatırladım. brienne nehirova'da belki jaime ile karşılaşabilir. sezon öncesi sızan fotoğraflarda lannisterların ordusuna benzeyen bir ordu nehirova'yı kuşatıyordu.
    !---- spoiler ----!