1. gecenin tadını çıkartmaya çalışıyor denilebilir. eğer yalnız yaşayan biri iseniz, apartmandaki seslerin yavaş yavaş kesildiğini, kilitlenen kapı seslerinin arttığını, caddeden geçen araba sayısının dakikadan daha az olduğunu ölçtüğünüz, oturduğunuz odada sizin algınızı dağıtacak nesnelerin karanlığa gömülüp sadece odaklanmak istediğiniz şeyleri aydınlatma imkanına sahip olduğunuz, tekrardan doğacak olan güneşin sizin için aslında çok da şey ima etmediğini bildiğiniz, yatağa başınızı koyduğunuzda aklınıza gelecek düşüncelerden dolayı o yatağın size zehir olacağını bildiğiniz ve tüm bu nedenlerle beraber yalnızlığınızı daha da hissetmek, bundan yola çıkarak da ortaya yaratıcı bir şeyler koyma çabası içinde bulunmak olabilir. yoksa ilkokuldayken 'saat on yatağa kon' tekerlemesini özlemedim değil.
  2. bi' derdi vardır abi.
    hele sabah 7'de 8'de işe gidecek de saat 4'te buralarda gezinip bir şeyler karalıyorsa kesin bi' derdi vardır.
    yalan
  3. abi
  4. burayı okurken yanında ki küllükte sigarası yanmakta; boğazına çay değse ne güzel olurdu diye düşünmektedir.
  5. gün içinde olan biteni anlamıştır ama sindirememiştir.
  6. düşünüyordur...

    düşündükçe derinleşen fikirler balta gibi saplanmıştır çıkması dakikalar geçtikçe daha da zorlaşır.
  7. yatakta kıvranıp kıvranıp bir türlü uyuyamamistir
  8. tüm gün birilerine laflar anlatmaya çalışmış fakat aynı dili konuşamamalarından mütevellit karnında ağrılar oluşmuş olabilir.
  9. sigara ve huzur verici şarkıların eşlik ettiği insanlardır.
  10. sabah 9 akşam 6 çalışınca kendisine, evine, sevdiğine, arkadaşlarına ayıracak zaman kalmıyordur. yetmiyordur işte 4-5 saat napsın adam çok üstüne gitmeyin.