• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
gece, melek ve bizim çocuklar - atıf yılmaz
filmde travesti ve seks işçisi bireylerin yanı sıra toplum tarafından ötekileştirilmiş insanların hayatları, bir aşk hikayesi eşliğinde anlatılmıştır. yine filmde istanbul'un arka sokaklarında -özellikle beyoğlu, taksim- uyuşturucu satıcıları, eşcinsellerin para kazanma mücadelesi ve ötekileştirilmeleri konu alınmıştır.


  1. atıf yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı derya arbaş (serap), deniz türkali (melek) ve uzay heparı'nın oynadığı 1993 yapımı film. 90'lı yıllar için iddialı yapımlardandır. görmek ve duymak istemediğimiz hayatlarla yüzleştirir bizi.

    uzay heparı'nın rol aldığı ilk ve son sinema filmidir. aynı sene içerisinde bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. başrol oyuncusu derya arbaş da 2003 yılında yine genç yaşında kalp krizi nedeniyle ölmüştür.
  2. 90'lar türk sinemasının marjinal içeriğe sahip filmlerinden. uzay heparı ve derya arbaş başrollerde.

    istanbul'un karanlık ve pis sokaklarından geçen hikayeyi, aynı sokakların hikayesini benzer tarihlerde anlatan dönersen ıslık çal kadar etkileyici bulmasam da izlemeye değer bir film. izleyip bir zamanlar türk sinemasında neler yapılmış bir bakmakta fayda var. link