george r. r. martin

Kimdir?

george raymond richard martin (d. 20 eylül 1948), amerikalı yazar ve fantezi, korku ve bilim kurgu senaryo yazarı.

kendisi en çok türkçeye buz ve ateşin şarkısı olarak çevrilen ve daha sonra game of thrones adıyla dizisi çekilen a song of ice and fire isimli epik fantezi roman serisinin yazarı olarak bilinir. martin, time tarafından "2011'in en etkili 100 kişisi" arasına seçilmiştir. buz ve ateşin şarkısı serisi ile daha çok adını duyurmuştur.


  1. Ölmeden ^:a song of ice and fire^seriyi bitirebilirse sevineceğim fantastik roman yazarı. En son yazdigi gönderideherkesi hayal kırıklığına uğrattığından ve kitabin aylar sürecek işi olduğundan bahsediyor. Yine de çıkınca paşa paşa alıp okuyacağım, yazara kızdık diye kime ne olacak öğrenmeyecek değilim.
    alp
  2. adamı rahat bıraksalar yazacak aslında ama bırakmıyolar ki. yazmadığına göre bir bildiği vardır. ilham denilen şeyin her gün gelmediğini anlamayan insanlardan bıktığımdan kendisini çok iyi anladığım yazar.
  3. hayatımın en efsane serisini okumamı sağlayan adam. ama! eğer diziyi izleyen arkadaşlarım bana kitapla ilgili spoiler verebilirse, yani üç günlük dizi fanları olayları biz seri aşıklarından önce öğrenirse iki cihanda elim yakanda olacak bunu bilesin. tarih sayfalarına kendisini paraya satan adam olarak geçeceksin. tabi bunlar olmaz da altıncı kitabı bizle bir an önce buluşturabilirsen gönlümün efendisi olmaya ve efsanevi fantastik roman yazarları arasında kalmaya devam edersin ve iki cihanda duacın olurum. bu arada sakın öliyim deme.
  4. kendisinin yavaş götü yüzünden artık kitabından uyarlanan diziyi takip ettiğim yazar. edebi eserine en büyük kazığı da henüz kendisini bitirmeden bir televizyon dizisine onay vermesiyle atmıştır. ayı.

    kitap-dizi karışık;

    !---- spoiler ----!

    bu arkadaş 5. kitabı yazdı, bitirdi. o da tam dizinin 5. sezonuna denk getirildi ve dizi şuan 7. sezonda.

    ağzına tükürdüğümün sosyal medyası sebebiyle diziden spoiler yiye yiye vücudu bıçak yaralarıyla dolu jon snow'a döndüğümden mütevellit artık spoiler yemekten korkmamaya karar verdim ve youtube'dan 6. ve 7. sezonun bütün kritik sahnelerini izledim. ayh bir rahatladım ki sormayın. kitap çıkınca tabi ki okuyacağım çünkü dizi beni hiçbir zaman kitap kadar heyecanlandırmadı. umuyorum martin abimiz konuları değiştirir de klişeleşen dizi senaryosuna poposuyla güler.

    !---- spoiler ----!