• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.00)
gergedan mevsimi -bahman ghobadi
iranlı şair sahel farzan, 30 yıllık mahkumiyet hayatından sonra serbest bırakılır. fakat ailesini yaşadığı halde onun öldüğü haberini almış, sonrasında da ülkeyi terk ederek türkiye'ye istanbul'a yerleşmişlerdir. bunun haberi alan farzan, ne yapıp edip ailesini bulmak için istanbul'un yolunu tutar. ikisi de hayatı allak bullak olmuş sahel ve eşini bir araya getirmeye aşk yetecek midir?


  1. hikaye kopuk, derinlik verilememiş.. metaforlara dayamış kendini ama bana kalırsa o da yeterli olmamış. beren saat’in oynadığı karakter ve oyunculuğu filme hiç uymamış, anlamadım. oyunculardan bir yılmaz erdoğan oynamış, o da “of çok iyi falan” denilecek kadar değil. diğer oyuncular öylece kamera önünde takılmış gibi hissettim.

    sevdiğim bir iki sahne var. her ne kadar abartılmış gelse de ruj sahnesi beni etkiledi. ve işte yüzü kapalı sevişme sahnesi.

    ayrıca fars müziklerini severim, maalesef çok daha güzel, dokunaklı şeyler seçilebilirdi diye düşünüyorum.

    şiirler, o sessizlik ve karanlık hali sevdiğim için sıkılmadan izledim ben filmi. her sahnenin bir fotoğraf gibi hissettirmesini de seviyorum. filmi değil ama o görsel şöleni izlemek güzel geliyor.