1. 1997 yılında kurulmuş amerikalı bir heavy metal grubu. en efsanevi şarkıları "i stand alone" ile tanınsalar da en sağlam şarkıları "something different" tır kanımca. vokalleri ve aynı zamanda ritim gitarları olan sully erna bir multi-player olarak adlandırılıyor. gitar, bateri, trambon ve darbuka gibi küçük küçük davullardan oluşan elle çalınan yerel bir müzik aletini gayet iyi çalıyor. ayrıca gayet güzel de bir sesi var. gitarda olan elemanları tony rambola çok ama çok yeteneksiz bir eleman olsa da çok yetenekli davulcuları shannon larkinbu olayı nötrlüyor. basçıları robbie meril çok yetenekli olsa da şarkılarda öne çıkmıyor. türkiyeye gelirse en önde gideceğim gruptur kendileri.
  2. i stand alone çıktığında malatya'dayım. dahiliyeci tayfur'la salonda zıplayarak son ses dinlerken hatırladım kendimi. tabiki bir sonraki gaz şarkımız "down with the sickness - disturbed".

    tanım: metallica'nın ön grupluğunu da yapmış olan amerikalı muhteşem rock grubu.
  3. üniversitenin ilk yıllarında it gibi dinlemişliğim vardır. evet, it gibi. zira insan gibi dinlenecek bir grup değildi. sonraki zamanlarda davaya ihanet eden tüm metalciler gibi "başım şişiyor" bahanesiyle ne godsmack'i ne de metal camiasının "gaz" tabir ettiği grupları takip ettim. ancak şimdi başlığı görmemle o zamanlar nakaratı dilime dolanan "awake" parçalarını açmam bir oldu.

    "aym olayv for yuuu... aym oweyk bikooz of yuu..." diye ne dolanırdım beycafe'de, hey gidi.