• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.28)
goodfellas - martin scorsese
henry hill, jimmy conway ve tommy de vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. jimmy ve tommy, henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve henry bu durumu kendine yediremez.


  1. özellikle hapishane sahnelerinde sahip oldukları rahatlık, özel odaları gibi şeylerden dolayı yer yer adamı güldüren film.
  2. türkiye'de yeterince tanınmayan, gerçek olaylardan esinlenerek beyaz sahneye taşınan baş yapıt.

    filmin başlangıcında mafya üyelerinin kendilerini büyük bir ailenin mensubu olarak görmeleri, bu aileyi asla ihanet edilmemesi gereken her şeyden üstün bir kutsal saymaları, kaçınılmaz sona doğruysa racon kesen abilerin kendi kıçlarını kurtarmak için kutsal saydıkları ailelerine ve kardeşlerine karşı her türlü kumpası kurup, pislik yapmaları insanoğlunun doğasını anlatması bakımından müthiştir.
  3. ne zaman izleyecek film bulamasam açar bunu izlerim.
    mükemmel ötesi bir filmdir.
  4. benim için dünyanın en iyi 10 filmi içindedir.
  5. nedense öyle aman aman şahane bulmadığım filmdir. martin scorcese zaten favori yönetmenlerim arasında değil ancak içinde robert de niro gibi bir üstadın olduğu bir film beni ilk defa bu kadar sıktı. elbette çok çok kötü film değil ama çok güzel de diyemeyeceğim maalesef. zaten o kadar ilgimi çekmemiş ki filmi şu an net olarak hatırlayamıyorum bile.