1. google hayatımızın her dakikasında,bir bilgiye ihtiyacımız olduğunda kullandığımız arama motorudur. son zamanlarda farkettim sadece bişeyleri aramak için değil farklı amaçlarla da kullanıyoruz.
    örneğin:
    -hesap makinası olarak kullanmak.
    -tam yazamadığın ingilizce kelimenin dogurusunu bulabilmek için. ( önerilere bakmak ).
  2. google'ı kullanma sebepleri ile beyni kullanma sebepleri birebir aynıdır. beynimizde olmayan her türlü veriyi google yardımıyla bulmaya çalışıyoruz.

    ayrıca bkz: beyin omur ilik sinir sistemi
  3. arama şeridinin altında en sağda bulunan arama araçları kısmından arama sonuçlarını daha da daraltabiliyorsunuz. hangi ülkeye ait sayfa olsun, hangi dilde olsun, hangi zaman aralığını kapsasın gibi.
  4. arama motoru sadece google'ın veri toplama ayağı. hangi tarz insan nelerle ilgilenir vs. onu ölçüyorlar, istatistik kasıyorlar bizler hakkında.

    ikinci adım; giyilebilir teknolojiler yaratmak, yaptıkları diğer programlar, yaptıkları insansız araçlar vs.

    üçüncü adım; aslında ikinci adım içerisinde alabilirdik ama en iyi yapay zeka yazan şirketler içinde -benim bildiğim şirketler içinde- en iyisi olduğu için bu kategoriye yeni bir adım vermek istedim.

    dördüncü adım; boston dynamics. yüksek yapay zekaya sahip insansı robotlar üretmek.


    beşinci adım; dünyanın tek hakimi olmak.
  5. nereden başlasam saymaya bilemedim

    1. youtube gibi bir hizmeti video başına 5 saniyelik reklamlar izletmesi haricinde ücretsiz olarak vermesi. ki youtube, bugün benim derste kaçırdığım konuları uzman kişilerin anlatimindan izlediğim, müziğimi açtığım, EĞLENDİĞİM, her türlü şeye bir iki aramayla ulaştığım bir yer. kıymetli.

    2. google maps'i bedava vermesi. bu konuda google açıklama yapmıştı. google maps, google'a zarar ettiren bir uygulama. sadece google isminin popülaritesini korumak ve insanlara güzel bir hizmet vermek için orada olan bir uygulama.

    3. google street view. maps ile aynı.

    4. google docs ve tabiki google forms

    5.google drive

    6. gmail, piyasadaki en güzel ve en temiz email sağlayıcısı. ücretsiz.

    7. android. açık kaynak kodlu, ücretsiz.

    8. google arama motoru. bugün rakipsiz. milisaniyeler içinde istenilen her şeye ulaşmak için en mükemmel araç. reklam alma ve gösterme algoritmaları çok iyi. alakasız şeyleri değil alakalı şeyleri gösteriyor.

    9. wikipedia. bu dolaylı yoldan google'ı sevmek için bir sebep. wikipedia bildiğiniz üzre bağışlar üzerinden yürüyen bir oluşum. google da wikipedia'yı ayakta tutmak için gerekli bağışı yapıyor.

    10. google chrome. piyasada en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri. ücretsiz. multiplatform desteği var. açık kaynak kodlu başka bir tarayıcı olan chromium üzerine inşaa edilmiş.

    ayrıca google'ı verilerimizi saklamakla suçlayanlar var ancak google'ın işi bu. orada 50.000 mühendis var, her gün İnterneti bizim için daha kullanılır kılmak için günde 6 saat çalışıyorlar. dünyada google kadar büyük bir veri tabanı olan oluşum yok. adamlar bunu anlamlı bir hale getirip önünüze tam da istediğiniz şeyi koymak için uğraşıyorlar. siteler isterlerse google'ın siteyi indexlemesini engelleyebilirler. isterseniz arama sonuçlarında görünmezsiniz yani.

    ayrıca veri çalıyor denen google, güvenli bağlantı dediğimiz https olayının en büyük destekçisi.
  6. neden arama motoru kullanırız? aradığımızı bulmak için.

    neden google arama motoru kullanırız?
    1- google'ı "tercih" ederiz.
    2- çoğu bilgisayar ve akıllı telefon tarayıcısında arama motoru olarak varsayılan "google" ayarlanmıştır. belki de başka arama motorlarından haberimiz bile yoktur.

    neden google'ı tercih ederiz?
    kendimize göre bir sürü sebebimiz vardır, ancak sanırım burada sorulan soru bu da değil.
    (bkz: sebep sebep sebeeppp) ...

    google'ı hangi amaçlarla, hangi şekillerde kullanırız?
    sanırım burada sorulmak istenen soru bu.

    1- arama yapmak.
    2- derinlemesine arama yapmak.
    3- daha derinlemesine arama yapmak.
    4- tersten görsel araması yapmak.
    5- hesap makinesi olarak kullanmak
    6- birim çevirici olarak kullanmak.
    7- sözlük, tercüme amaçlı kullanmak
    8- kendini şanslı hissetmek için kullanmak
    9- minik google oyunları oynamak için kullanmak. (bulamadım da vardı öyle bir şey)
    10- özel günlerde bakalım google ne yaptı (doodle) için kullanmak
  7. şahsen rahatlıktır.

    duckduckgo ve firefox'dan oluşan kombinasyonu 6 ay kadar kullandım. kullanışsız. ducduckgo, yandex işbirliğini kullanıyor ve bence veri toplamama işi tamamen hikaye. firefox gözümün nuru, bebeğim ama malesef eklenti olayında chrome'un yanına yaklaşamaz. adam gibi bir outlook mail notifier yok. iş için mutlaka kullanmam gereken bir eklenti.

    bilgi toplama olayını çok sıkıntı ediyor insanlar. yani sanki fbi ajanı herkes. en fazla aramalarına göre reklam çıkartır. senin nerede olduğunu bilmek isteseler zaten 1 saniye sürmez bulmaları. bunun için komplo teorilerine gerek yok.
  8. benden daha cok sey bildigi icindir.ikamesi yoktur