• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
grimm
polis dedektifi nick burkhardt (david giuntoli)'ın son 'grimms'lerden olduğunu keşfetmesiyle çeşitli maceralarına tanık olacağız. dedektif nick burkhardt, portland - oregon'daki cinayet çalışmalarında korkunç gerçeklerle yüzleşmeye hazırdır. ta ki tam olarak açıklayamayacağı bazı şeyler görmeye başlayana dek. muhteşem bir kadının aniden korkunç bir yaratığa dönüşmesini görmesi gibi...


  1. castle ile birlikte en favori dizilerimden.

    Portland polis departmanında görevli dedektif Nick Burkhardt adlı abimiz farklı, korkunç, tuhaf imajlar görmeye başlar. ailesinden sadece teyzesi kalmıştır ^:?^ ve ziyareti ile gördüğü imajların kalıtımsal ve tehlikeli bir o kadar da gerekli rolü açığa çıkar. hem de bir karavan dolusu belge ile. nick, bir grimmdir. tıpkı ataları gibi. grimmler, yüzyıllar boyunca dünyaya korku salan wesenleri avlayan avcılardır. insanlarla mitolojik varlıklar arasındaki dengeyi korumakla görevlidirler.

    değişmiş bir wesen, vejetaryen bir kurt adam olan en yakın dostu monroe ve onun bir tilki olan ve bir baharat dükkanı işleten karısı rosalee, spoiler vermek istemediğim veteriner sevgilisi juliet, polis olan partneri hank ve yanlarında çalışan polis memuru wu, kraliyet kanı taşıyan bir wesen olan amiri sean renard, cadımsı bir wesen olan adalind ve farklı farklı wesenler ile kraliyet ailesi mensupları arasındaki fantastik-bilimkurgu öğeler taşıyan bir suç ve gizem dizisi olan grimm öyle böyle değil çok güzeldir.

    hepimiz grimm kardeşler ve onların almanya kırsallarında derlediği masalları az çok biliriz, gerçek hayata dökülmüş masal canavarları ve masal kahramanlarının beyaz perdeye yansıması. sizce de büyüleyici değil mi ?

    dizi 4. sezonunda ve 5. sezonu için şimdiden onay aldı. şurdan bilgi edinebilirsiniz.