• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
gulag takım adaları - aleksandr soljenitsin
gulag takımadaları ne rus edebiyatında, ne de dünya edebiyatında benzeri bulunmayan edebi bir anıttır. soljenitsin bu dev eseri kendi mahkumiyetinden, kamplarda başından geçenlerden ve zulüm altında ölen sayısız insanların kaderinden derleyerek yaratmıştır. bu eserle insanlığın yüreğini parçalayan milî bir destan doğmuştur. soljenitsin bu eserinde modern bir tarihçi gibi, kudretli kalemiyle yok edilen milyonlarca hayatın dökümanter tarihini sunmaktadır.
(arka kapak)


  1. nobel ödüllü soljenitsin, üç ciltlik kitabında sovyet çalışma kamplarının kan donduran gerçeklerini tüm dünyaya anlatıyor. yüz binlerce insanın sürgün edilişini, evlerinin aranışını, insanların korkularını, kendi mahkumiyetini tarihe not düşüyor adeta.
  2. su kitap turkiye'de basilmiyor. canan tan'lar, vampir kitaplari havada ucusuyor. nasil bir ulke oldugumuzun ornegidir aslinda. braudel'in efsane maddi uygarlik seti de ayrica basilmayanlardan. isin kotusu butun yayinevlerine mesaj atmama ragmen tek bir tanesi geri donus yapmadi bu kitaplari basmak icin. anlarim, kazandiracagini dusunmezsin ama en azindan bir tepki ver be guzel kardesim.