• youreads puanı (7.00)


  1. gün doğdu hep uyandık, siperlere dayandık
    istiklalin uğruna da, al kanlara boyandık.

    sandılar türk uyudu, ata cenge buyurdu,
    türkün asker olduğunu, dünyalara duyurdu.

    ülkemiz türk ülkesi, aşık eder herkesi
    üstümüzden eksilmesin al bayrağın gölgesi.
  2. devrimci bir marşı taklit edip şovenist bir marşa çevirerek bahsi geçen "değerler"e hizmet ettiğini sananların zavallığını gösteren marştır. daha once benzerini çav bella için yapan islamcılar vardı.

    faşizm ve onun yağdanlığı militarizm sanata ve sanatsal üretime düşmandır, müzikten anladığı da marştır. finans kapital 3.dünyada şoven biata ve örgütsel kırıma hizmet eden devletlere ihtiyac duyar, askerin vatanı için kutsal bir görev ifa ettiği sanrılarını pekiştirmek için yapar bunu. devlet var olsun hükümetler yaşasın cepler dolsun, halk ölsün ve kimse konuşmasın.

    son zamanlarin popüler asker-polis dizileri nefret söylemini pekistirmek ve düşmanlığı arttırmaktan, barıştan uzaklaşmaktan başka bir işe yaramıyor. büyük devlet olmayı kendinden başka sesi çıkan her canlıyı yok etmek ve sayıca egemen millet olmayı bir varoluş amacı haline getirmek sanan ve insanlığin geldiği noktada utanç kaynağı olan bu kafanın kendi vatanına verdiği zararı "düşman" gelse veremez.

    sermaye havayı koklar ve satılacak olanı siz istemeden önünüze koyar, en primitif duygulara hitap eder, yönetimler
    eliyle itibarlaştırılmış egemen cahilliği kullanır, milliyetçilik bunun için biçilmiş kaftandır, asker dizilerini burdan okumak gerekir.
  3. 5 yaşındaki akrabamın sürekli söylediği marş. akabinde ne olacaksın dendiğinde ise ''aster olcam ben'' diyor. neticede çocuktur, normaldir, üç beş şeyden etkilenir hayaller kurar , ben de zamanında rocky izleyip az yastık yumruklamadım ya da deliyürek olarak az rajon kesmedim ama durum senin varolma sebebinin tamamen kutsal olarak gösterilmeye çalışılan bir kurumun ve koltuk sahiplerinin devamlılığını sağlamak adına canını vermeni gerektiriyorsa ve bu bedel karşılında yine kutsal olduğuna inanılan bir noktaya getirileceğin söyleniyorsa toplum olarak birçok alanda birşeyleri hala aşamamışsın demektir. bu önceki yüzyılların modasıydı.
    olması gereken bilinçli vatandaşlardan oluşan, birler yerine bireylerin oluşturduğu bir toplum. gidişat da gösteriyor ki bu durum şimdilik fersah fersah uzağımızda.


    ek: devlete karşı biri değilim, esas olay sorumluların görev istismarı. tabii ki devlet olmalıdır ama insanlar için, insanlar devlet için değil.
    kısacası allah allah da kulları kul değil.