1. benimdir bu. çirkinliği neden bu kadar ayyuka çıkartıyoruz ki. toplumun kabul ettiği bir güzellik biçimi vardır. bunun dışında yer alırsınız ve bunu bilirsiniz de. insanın kendinin farkına varması kadar güzel bir şey yoktur. çirkin olmaya çirkinim dee, ayna da kendime uzun uzun bakıp "aman sen ne de tatlısın, minnoşsun bugün" diyecek kadar da beğenirim kendimi, güzel bulurum.

    içi beni yakar dışı sizi yani. benim gibi çok kadın da vardır biliyorum, hayattaki tek mutluluğu bu değildir üstelik. mutlu olmanın yolu da zaten toplumun güzellik algısına hitap etmekten geçmez o'nun için. ayrıca insanın -kadın erkek diye ayırmaktan hoşlanmıyorum- kendini güzel/yakışıklısı bulması ne kadar güzel bir şeydir öyle.. kendine bakması, bakımlı olması, bir duş alabilmesi, temiz kokması, en önemlisi gülümsemesi.. bunlar olan ya da olmayan güzelliği cilalar, parlatır.hayatta kızıp öfkelenecek tonla olay yaşarken; bizi mutsuzluğa itecek türlü sebepler önümüzde boy boy sıralanırken kötüden iyiye geçiş, hissiyatı güzel etkileyecek sözler, davranışlar sizce de güzel değil midir ki hem? insanlar güzel sansın kendilerini, bırakın kendi dünyalarında...
  2. bu kadınlara nefret kusmak niye her yerde var? niye bundan prim yapmaya çalışılır? güzel ya da çirkin kavramı neye göre, kime göre? yapmayın , etmeyin youreads'i çöplüğe çevirmeyin. okumaktan tek keyif aldığım sözlüğü diğerlerine benzetmeyin.

    tanım: kendini bilmez , densiz bir işgüzarın tespit sıçması.
  3. güzellik çirkinlik bunlar değişen kavramlar arkadaşlar. en kötü çok rahatsızsan, özgüvenini zedeliyorsa; olursun estetik ameliyatını istediğin görüntüye kavuşursun. çok zor değil yani, çok matah bir şey de değil. fakat sizin içiniz çirkin, insanları bu şekilde sınıflayabilecek kadar içiniz çirkin. bunun estetiği yok işte. o yüzden insanlara laf söyleyeceğinize kendinize çevirin bi o yargılayıcı bakışlarınızı.
    ayrıca gülerken güzel görünmeyen insan var mı allah aşkına?
  4. fransız sineması, brit gruplar, lounge şarkılar, bilmediğim; etnik desenli şalvarım, john lennon gözlüğüm, renkli saçlarım, dövmelerim, siyah rujum, bordo ve yer yer kerelmiş (evet kerelmiş) ojelerim olmadığı için "entel" değilim, ama dümdüz de değilim...

    sadece çirkinim sanırım, gerisi yok...
    (bkz: farkındalık)
  5. ne güzel bir şeydir, ekşi sözlük gibi youreads'i de boka çevirmeyi amaçlayan zihniyete dert olmuş kadınlardır.

    not: erkeğim
    kargo
  6. ya sizin nasıl hastalıklı ve düşüncesiz zihinleriniz var ya burası da "kültür ağı" güya..

    "güzel olduğunu sanan kadın"
    iki özne var yani burada bir kendini güzel bulan kadın bir de ikinci tanımsız ve onun güzel olmadığı yargısında bulunup onun için "kendini güzel sanan kadın" diyen kişi.
    kadın kendini güzel buluyor olsun, güzel olsun ya da olmasın sen arkadaşım sen bu dünyanın estetik ve güzellik kanunlarını mı koydun, sen arkadaşım kendin acaba ne kadar güzelsin-yakışıklısın. sen bunu söylerken belki karşındaki kadın "tipe bak mk" diyor senin haberin yok.. sana mı kaldın kendini güzel bulan kadın için bu düşüncesinin "sanrı" olduğu yargısına varmak..
    güzellik kanonları mı koyuyorsun sen bu yüzyılda, sen kimsin, nesin senin ne haddine..
    eh o zaman ben de diyim ki "kendini yakışıklı sanan erkekler" ya da senin gibi leş bir cinsiyetçiliği bırakıp "kendini hoş sanan insanlar" diyim.
    bana mı kaldı insanların hoş olup olmadığını yargılamak..
    şu an o kadın sana güzel gelmedi ya, kendini alkole vurdu o kadın, üçüncü köprüye gidiyor son sigarasını yaktı birazdan dünyaya kattığı çirkinlik için özür dileyerek hayatına son verecek..
    sen böyle dedin ya sevgili dar kafalı, hiçbir güzellikten nasibini almamış arkadaşım/arkadaşlarım.. sayende dünya 2-3 dakika içinde daha da boktan, duyarsız bir yer haline geldi bir çöp daha kattın koca yığına. koy bakalım zülfiyareni.. hah şöyle
  7. içi pis değilse sorun olmayacak kadındır. keşke aklı fikri kötülüğe çalışan insanların aynada, gerçek yüzlerini görebilseydik.
    ozumm
  8. bir erkek olarak rahatsız olduğum başlıkta nitelenen kadındır. yapmayın arkadaşlar. bu cinsiyetçi başlıklar yüzünden ekşi okurken midem bulanır oldu. her insan kendine güzeldir. tartışılacak bir durum yoktur.
  9. içi kötülük kaynayan kadın <dış görünümü beğenilmeyen kadın < kendini güzel zanneden ama beğenilmeyen kadın.


    not: çirkin demedim çünkü çirkin sıfatını bir kadına bir canlıya yakıştırmak mecazi anlam dışında fazlaca gurur kırıcı olabilir, kullanıma dikkat etmek hatta hiç kullanmamak bile gerekir diye düşünüyorum.bu da buraya küçük bir farkındalık olsun sayın youser halkı.
  10. benim bu. (benmorseverim selam ;)) şimdi size işin özünü açıklayayım. her iki yolu denedim. kendime çirkin de dedim güzel de.
    kendinize çirkin dediğinizi düşünün bir. her zaman ama. her aynaya baktığınızda sabah. çirkinsin çirkinsin çirkinsin... bu hayata 1-0 geriden başlamışsın. insanların yanında kendinize çirkinim deyin. bir bakın neler oluyor. sizle dalga geçmeye başlıyorlar. her gününüzün içine (kötü dilim için afedersiniz) ediyorlar. herhangi bir gün kendinizi iyi hissettiğinizi düşünün. o gün gelip diyorlar ki; sena? bu ne hal?. bu ne tip? lan sanane aptal herif diyeceğin geliyor. çünkü siz kendinizi bu kadar küçük gördüğünüzde insanlar da küçük görüyor, siz kendinize böyle şeyler söylediğiniz için kendilerinin de söyleyebileceklerini sanıyorlar. -bunlar hep ego- bir de düşünün, 10 yaşınızdaki halinizi göz önüne getirin. çirkinsin deyin ona. başkasına karşı bu kadar kolay çirkinsin, şişmansın diyebiliyor musunuz? (diyenler vardır tabi de ben vicdanı olanlardan bahsediyorum) niye kendine bu muameleyi hak görür insan? niye kendine bu kadar kötü davranır?
    şimdi "sen güzelsin" kısmına bakmak gerekirse, i don't know about you guys, but it works for me. gerçekten kendimi güzel hissetmeye çalışıyorum, çıkmadan önce bir fıs parfüm sıkıyorum, yüzümü güzelce yıkıyorum, temiz ütülü kıyafetler giyiyorum. kendimi iyi hissediyorum, kendime özenmeyi seviyorum çünkü. iyi hissetmek benim de hakkım. hayattaki tek amacım güzel bir kız ya da kadın olmak da değil zaten. ama böyle hissettiğimde daha mutlu oluyorum. insanlarla daha iyi iletişime geçiyorum. ha, enaniyet derecesinde mi böyle hissediyorum, hayır. her şeyin bir ölçüsü var.
    demek istediğim şu, bırakın biz kadınlar kendimizi güzel hissedelim, parfüm sıkalım, ölçüsünde dekolte de giyelim, ruj da sürelim. kendimiz için yaşamak istiyoruz artık, başkaları için değil.