1. öyle ilaçla kimyasalla değil eski usül kökünden halletmek gerekir. hadım ettikten sonra da tecavüz mağduru yakınlarından oluşan bir heyete teslim edilmelidir.
    edit: sadece tecavüz değil cinsel istismar teşebbüsü ya da cinsel tacize de yapılabilir.
    wtf
  2. ceza lügatı ile hiçbir ilgi alakası olmayan, erk zihniyet tarafından bir insanın yaşayabileceği en aşağılık durum olarak görüldüğünden, cezayı isteyenlerin ve uygulayanların ekran başında ego mastürbasyonu yapmasına neden olacak -- erk zihniyetçe sağlayacak -- akıl almaz ve çağ dışı eylem.

    bu ceza eyleminin niçin çağ dışı ve akıl almaz olduğuna hiç girmeyeceğim izninizle. bunu düşünebilmek, kötüyü görebilmek için 'kötünün' tecavüzüne hiç uğramamış bir akıl yeterli olacaktır.

    kaç yılındayız acaba? bu eylemin, yahut cezanın gerçekleşmesini isteyenler tecavüzcü, tacizcilerden daha fazla erk zihniyet kirine bulanmıştır ve en az o suçları işleyenler kadar kötüdürler, şahsımca.

    insan aklı hiç bu kadar aciz duruma düşmemiştir sanırım. 2016 yılındayız ve insan, yıllarca doğayı kontrolü altına almaya çabalamış olan ve hala bu uğurda gecelerini akıtan insan, eriyor. bilim odalarına erk zihniyet kokuları sızıyor. üniversite öğrencileri yemek yerken bombalanıp ölüyor. bir takım 'insan' müsvettesi hadım cezası istiyor.

    kaç yılındayız acaba. ah tanrım, kaç yılındayız?
  3. 1-"öncelikle bu saldırıyı gerçekleştirip"
    2-"ceza alıp"
    3-"gerekli görüldükten sonra"
    uygulanacak.

    evet bir kere yapıp ceza alan kişinin bir daha bunu yapmasının önüne geçecektir. uygulayacakları yöntemin etkili olacağından hiç şüphem yok bu konuda. lakin asıl sıkıntı bu değil ki.

    cinsel suçlardan ceza almak zor bir kere.

    ikincisi: devletin "cinsel suç işlemiş olabilir" diye mahkeme önüne çıkarmadan önceki yaptığı eylem asıl önlenmesi gereken. bunun için de en iyi çözüm iki şekilde olabilir bence;

    *caydırıcılığın arttırılması;
    bu yasa ile evet bir noktada artıyor lakin "gerekli görülmesi" kısmının silinmesi ile sadece ceza almış olmanın bu yöntemi getirecek olması daha etkili olabilir.

    *herkesin vurgulamaktan ve söylemekten gına geldiği ama yine de tekrar söylenmesi ve vurgulanması gereken konu : eğitim.

    okullarda ve okul öncesindeki eğitim aşamalarında toplumsal cinsiyet rolleri yükleyecek her şeyin kaldırılması ve sıkı bir şekilde denetlenmesi gerek. erkekler araba, kızlar bebeklerle oynamayı bırakacak. beden eğitimi derslerinde, futbol oynamaya giderken topu hocadan kız isteyecek. okullardaki geleneksel üçlü sıra diziliminde kız/erkek sırası diye bir şey olmayacak. oldurulmayacak...

    edit : yöntemin fiziksel olmayışı çok doğru bu arada;
    ceza kısasa kısas için verilmez.
    toplumda birinin hayatı yıkıldığı için birininkini daha yıkmak o topluma hiçbir şey kazandırmaz. sadece belli bir kesimin içini rahatlatır. olan iki insana olur ve bir zaman sonra unutulur. özgecan'ın aklımıza eskisi kadar gelmeyişi gibi
  4. omzuna dokununca "aman sapık vaaaerr!" diye bağıran muhafazakar salakların her şikayetini böyle cezalandırırlarsa ayvayı yedik erkekler olarak.
    çünkü böyle tipler de var.
  5. mahvolan upuzun bir geleceğe karşılık 10-15 cm'nin lafının edilmesi abesle iştigaldir.
  6. yasa, tüzük, resmi gazete okumadan yorum yapılan konulardan biri daha. medeni olalım derken bazı şeyleri görmezden gelip idealist bir tutum belirlemenin sonuçlarını hepimiz televizyonlardan, gazetelerden görüyoruz. yasanın denetim süreçlerinden, kademe kademe cinsel isteğin azaltılmasına kadar geniş bir yönetmeliği var. artı çocuk tacizleri için de -özellikle son maddeler olmak üzere- caydırıcılık kapsamlı maddelerine göz atmakta fayda var.
  7. Metro muavinin 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz haberini okuduktan sonra bu pisliği hangi hadım, hangi idam temizler. aklım almıyor bu vahşeti.
    metro turizm sen nasıl bir pislik yuvası şirketsin anlamadım.
    haber
  8. idam cezasına amen ama bu tür şeriatı çağrıştıran cezalara hayır!
  9. hala din yüzünden karşı çıkanları göstermiştir. arkadaşlar dinde hadım cezası haramdır bilginize artık savunabilirsiniz.