1. ülkedeki halihazır totaliter rejimi pekiştirme amacı güten başkanlık sistemi, önündeki tek engel olduğu için mevcut rejim tarafından sindirilmeye çalışılan, meclisin son muhalefet partisi; demokrasinin son kalesi.
  2. iktidarın mhp oyları için her türlü hukuksuzluğa maruz bıraktığı parti. 12 m.v. , 60 belediye başkanı tutuklu , 28 belediyesine kayyum atanmış.

    hdp ve bileşenleri referandumda oylarını #hayır olarak açıkladılar, boykot yok.
  3. akp iktidarını zayıflatmak için bile olsa pkk sempatizanı olması nedeniyle oy vermeyeceğim parti.
    kuz
  4. zamanının terör örgütü, bugünün partisi. ya bu adamlar size ne etti kardeşim? hak arama uğruna daga çıktılar laf ettiniz. tamam siyaset yapalım dediler karalama kampanyaları yapıyorsunuz. kaç asker şehit oldu diye ağlıyorsunuz da neden hiç daha silah tutmayı bilmeyen 20-25 yaşlarındaki adamları dağa gönderen devleti suçlamıyorsunuz? dağa çıksalar suç, siyaset yapsalar suç. yatsınlar yattıkları yerde, hak aramasınlar, devletimiz her imkanı sağlar onlara değil mi? sokağa çıktınız mı bilmiyorum ama gezi parkı zamanı, herhangi bir 1 mayıs ya da eylem zamanı sokağa çıkarsanız götürdünüz o koşulsuz sevgi ile bağladığınız devleti. zamanında "bize gezi parkında bunu yapan devlet doğudaki kardeşlerime neler yapmıştır" sorusunu soranlar şimdi neredeler arkadaşlar? umarım burda bu partiye laf söyleyenler ilerde hak aramak için sokağa çıkarlar. o zaman yanlarında yine bu partinin elemanları olacaktır.

    adettendir. kürt değilim. karabük'lüyüm.
    zgrkk
  5. kendilerine yapılan saldırılar açık bir şekilde korkudan kaynaklanıyor. gittikçe muhafazakarlaşan ülkede lgbti bireylerin ve kadınların toplumsal eşitliğini savunması faşistlerin algılarını bozuyor. yani tek dert pkk, apo falan değil ilkelerden korkuyorlar. biliyorlar ki hdp'nin güçlenmesi demek aynı zamanda yıllardır ezdikleri kürtlerin, alevilerin, lgbtinin, kadınların, ve o ' allahsız ' komünistlerin güçlenmesi demek. korksunlar daha da korkacaklar. öyle yok artık kafama göre keseyim, biçeyim falan.

    şahsen ben hiçbir yönetime güvenmem. muhtemelen iktidarı hedefleselerdi oy kullanmazdım. bu sefer kullanacağım ama. sonuçta bu ülkede yaşıyorum ve toplumun algılarının değişmesi lazım. hdp bu konuda güven veriyor. şafi tabanına rağmen diyaneti kaldırmaktan söz etmesi, lgbti bireyleri desteklemesi büyük cesaret. rıdvan turan, figen yüksekdağ, ertuğrul kürkçü gibi marksist adaylar da mutlaka fark yaratacaklardır. en önemlisi de diktatörün istediği gibi at koşturmasına izin vermeyeceklerdir. mutlaka barajı geçmeleri lazım yoksa ülke cidden boka batacak gittikçe. bu yüzden oy kullanacağım hdp için. yolları açık olsun.
    kahve
  6. kafası karışık ergenlerin sempati duyduğu terörist partisi. apo'nun heykelini dikeceğiz diyen, apo'nun sözleri bizim dayanaklarımızdır diyen, akp ile koalisyon yapacaklarını ayan beyan itiraf eden, başkanlık sistemine olumlu baktıklarını söyleyen bir parti olmasına rağmen bunlara kanan solcuların kafasına edeyim ben.

    mustafa kemal'in kemiklerini sızlatmaktan başka bir halt yaptıkları yok.

    https://www.youtube.com/watch?v=QuTbvcWp5-A
    slipo
  7. her ne kadar erdoğanı desteklemesem de asla gitmesi için oy vermeyeceğim partimsi terörist grubu.

    neymiş efenim türkiye partisi olacakmış. neymiş efenim aslında saz çalan halkların kardeşliği için uğraşan kahramanlarmış.
    bir grup, zekasından şüphe duyduğum sol cenah ve medya grubu pohpohlamaktan ve yalamaktan nasıl kör olduysa artık daha yeni yeni günah çıkartırcasına yanılmışım demekte. bunların terörist olduğunu bile bile erdoğan gitsin de teröriste bile oy veririz zihniyetinde olanlara, peşinde koşanlara söylemek lazım aslında: "mutlu musunuz?"..

    açılım süreci boyunca şehirlere yığılan silahları göremeyecek kadar kör olan ya da göremeyen ya da görmek istemeyen ya da görüp de ses çıkartmayan hükümet bu işin bu noktaya gelmesinde ne kadar suçluysa bu terörist grubuna oy verip erdoğanı göndermek isteyen sol güruhta o kadar suçludur. hatta seçilmiş bir cumhurbaşkanını göndermek için terörist gruptan medet ummak, "demokrasi yeeaaa" diye teröriste oy vermek bir tık önde bile olabilir.

    anlamadığım şey bu teröristler neden hala dokunulmazlık için muhatap alınıyor? adamlar istemiyor işte neden istesin ayrıca.. miiss gibi yattıkları yerden teröristlik yapıp 15 bin almak ve aranmadan sınırdan içeriye silah yada terörist sokmak varken ya da yurt içinde silah, mühimmat ve bomba ile dolaşma hakkı varken neden dokunulmazlığı kaldırarak hapse girsinler dimi ama.

    almayın arkadaşım şunları muhatap falan.. artık yeter.. hangi birini hangi itin götüne sokuyorsanız sokun ama yeter ki meclisten def edin.. zaten sizin yüzünüzden mecliste it sürüsü bari bir işe yarayın da geldikleri yere gönderin şu halkların teröristlerini..
  8. herkes belli argümanlarla savunmaya çalışmış ama olayın bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum.

    7 haziran günü olan seçimler için 'barış' sloganıyla insanlar tarafından sempati topladılar ve barajı geçerek türkiye için bir umut oldular doğrudur.

    bu olaydan sonra bombaların patlaması, ülkenin kaos ortamına sürüklenmesi gibi sebeplerin arkasında kesinlikle diktatör bozuntusunun olduğunu düşünenlerdenim, her ışıd haberini göz ardı edip pkk yi ön plana çıkaran haberler yaptıklarından da bunu tahmin edebiliriz.(sakın olaki pkk veya ışıd'i savunuyor demeyin kalbinizi kırarım)

    yıllarca (çocuk olduğum zamanlar bende dahildim buna) kürt algısı bu milletin dilinde en hafif tabirle 'kötü' olarak lanse edildi ve onlarında herşeyden önce insan olduğunu ezildiğini belki de kabul etmedik.

    dediğim gibi 7 haziran belki hepimiz için bir şanstı, ama akp kadar hdp'nin de insanların umutlarının kırılmasında çaba gösterdiler. hiç bir zaman pkk'ya karşı tavır koyamamaları, 'tükürüğüyle insanları boğar' tarzı açıklamaları kimse kabul etmez, bunu ne o çomar dediğiniz kitleye açıklayabilirsiniz ne sağduyulu vatandaşa. bebek katilini savunmanın hiç bir yanlı tarafı olamaz. sen atatürk'ün mirasını ayaklar altına alıp meclis içinde slogan atarak bebek katilini savunamazsın bunun 'ama'sı o-la-maz. elinde silahla ben barış istiyorum diyemezsin üzgünüm.

    demirtaş keşke her daim 'barış' söyleminin arkasında durup apo denilen şerefsizi bu kadar savunmasaydı diyorum çünkü bir dönem en sert ve keskin muhalefeti kendisi yapıyordu.

    ülkem adına cidden üzülüyorum bizi diktatörlük ile apo'nun partisi arasında sıkıştırıp kaldıkları için muhalefete bile kızgınım.

    not: hayatım boyunca 'ekmeleddin ihsanoğlu' dışıında chp den başka oy vermeyen bir birey.

    keşke hepimiz 'göte göt' diyebilsek ama ülke dinamikleri öyle işlemediği için hep bir tarafı savunmak zorunda kalıyoruz.
  9. diğerleri pas vermedi diye eleştirilirken; samimiyeti ölümle, hapisle, işkenceyle sınanan parti. 7 haziran öncesinde de böyleydi, "kurdun dişine kan değdi"kten sonra da. savaş baronu saraylının, barışa bir adım kalmışken, barış olursa kaybedeceğini gördüğünden bunca insanın öldüğünü söylesek... sanırım "hayır onlar vatan için öldü" diye kendinizi kandırmanız daha doğru.

    imralı heyeti defalarca "bu süreçten geri dönüldüğü takdirde eskisinden daha beter olacak" diye söyledi, oldu da. bugün iç savaşa hazır bir kitle var, türkiye'nin elindeki en büyük şans hdp gibi bir partinin varlığıdır, hem demokratik açıdan hem de örgüt ile ilişkileri bakımından bir daha eline böyle bir imkan geçmeyecektir. meclisten 28+ milletvekilinin vekilliğini düşürdüğünüzde herşeyi çözülecek sanan ve muhaliflik yapanlar akpnin kucağına atlayacağına ilkesellik neymiş hdp'den öğrensin (kişilerden bahsetmiyorum, hatalı davrananlar olabilir). sonuç olarak başkanlıkta görüşürüz

    bölücülük, terör, savaş suçu... bunların nasıl yapıldığını haşmetliler zaten gösterdi, eskiden devletin terör suçu işlediğinden bahsettiğimizde bi dayak yemediğimiz kalırdı, şimdi canlı yayında izliyoruz ama bu sefer de devleti savunmak için tek çare ırkçılık kalıyor.

    ben insanların içindeki özgürlük, eşitlik, haksızlığa direnme isteklerine güveniyorum, fakat çoğu insanda böyle bir istek yok, öyle olmayan insanlar sanırım uzun bir süre daha dünyayı yönetecekler ve yönetilmelerine izin verecekler. kürtlere ve diğer halklara nelerin yaşatıldığını tarih yazacak, yazıyor da. ve siz bugün söyleiklerinizden, çocuklarınızın yanında utanacaksınız.
  10. bu partinin seküler aydınlanma ilgili bir probleminin olacağını düşünmek bilgi çağında ahmaklıktan başka bir şey değildir. araştırmadan verileni alma konusunda yandaş medyanın kitlesinden çok farklı olunmadığı ortada. devlet tekelindeki tarih bilgisiyle geçmişi arzulayan mevcut muktedirlerin dertlerinden farklı değil dertleriniz