• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
Yazar Rolf Dobelli
hatasız düşünme sanatı - rolf dobelli
beynimiz avcı ve toplayıcı bir yaşam için optimize edilmiş. günümüzde ise kökten farklı bir dünyada yaşıyoruz. bu durum sistematik düşünce hatalarına sebep oluyor ve bu hatalar paranız, kariyeriniz, mutluluğunuz için feci sonuçlar getirebiliyor.

ne kadar kolay yanılabileceğini bilenler daha donanımlıdır: rolf dobelli, tekrar tekrar tuzağına düştüğümüz en sinsi "düşünce hatalarını" mercek altına alıyor. 

ve bize şu soruların cevaplarını veriyor:

kendi bilgimizi neden sistematik olarak gözümüzde büyütürüz (ve diğer insanları olduklarından daha aptal sanırız)?
neden bir şey, sırf milyonlarca insan doğru buluyor diye olduğundan daha doğru değildir?
neden yanlış oldukları ispatlanmış teorilerden bile kopamayız?
rolf dobelli'nin metinleri hem içerik olarak zenginleştirici hem de gerçek bir okuma keyfi.


  1. "kişisel gelişim" vb. kulvarlardaki tüm kitaplara önyargıyla bakan benim beğenimi almış bir kitap. zaten daha ilk sayfalarında kişisel gelişim kitabı okumayın diyerek kişisel gelişim kitabı olmadığını da vurguluyor yazar.

    beni cezbeden kısmı salt gözlem değil psikolojik çalışmalardan da yararlanmış bir kitap olması.

    not: gelecek zamanlarda yazarın bahsettiği "düşünme hataları"nı biraz özetleyeceğim bir edit gireceğim, daha geniş bir zamanda.
  2. 2016 kasımında sermaye piyasaları kongresinde fikirlerini dinleme şansı bulduğum yazarın kitabı. özellikle zaman ve para kaybını önlemek için formüller ve denklemler yerine günlük hayattan verdiği örnekler yapılan hataların kavranmasında büyük rol oynuyor. kitabın genelinde anekdotlar hakim olduğu için kendimizi hikayelerdeki karakterlerin yerine rahatça koyup yapılan yanlışları kolayca kavrayabiliyoruz.
    akıcı bir anlatımla da beğeni mi kazanmıştır.
    parov
  3. internetten epub olarak buldum pdf çevirdim yarın başlıyorum okumaya inşallah.

    teknoloji ne mükemmel bir şey, lehine kullanmayı bilirsen.

    10 sene önce bir kitabı ara ki bulasın. şimdi çoğu basılı halde de var veya pdf olarak var. bence youreads olarak büyük bir e-kitap arşivi kurmalıyız. ben elimdeki yüzden fazla kitabı (ki çoğu satın alınmış orijinal epub/pdf kitaplardır) paylaşmaya hazırım.